Olasz fórum

Olasz fórum

Zeman újra a Roma edzője (99,999999 %)

2012. június 03. - mbemba

Roma ismét lelkes, ismét lelkes, elzúgtak…  S jön a régi-új ember: Zdenek Zeman.

Ismét leül
Ő biztosan hoz magával több mindent is. Először is: lelkesedést, szenvedélyt. Hoz látványos focit, sok-sok gólt, s lesz dögivel pezsgés a médiában is. Keveset fog beszélni, de szavai között kevés lesz a közhelygyűjteményes, sok lesz a súlyos szó.
A Prágában született edző 65 éves, eddig bárhol volt mindenütt megpróbálta a közönségnek tetsző játékot. Nem mindig sikerült neki: utóbb időkben többször is bukott. Viszont legutóbb nagyon nagyot alkotott: a másodosztályban sutának ígérkező Pescarát felrázta, s a Serie A-ba jutatta (90 gólt szerzett a csapata, 30-cal többet, mint a második legeredményesebb!).
De emlegetik még azt a Foggiát is, amelyikben a Rambaudi-Signori-Baiano támadóhármassal sorra tömte ki a megszeppent ellenfeleket. Fergeteges volt, mint később Rómában – előbb a Lazióval (!!!), majd a Romával. Előbbivel a dobogót is eléri – nem egyszer –, utóbbival lemarad róla. De mégis megmaradt a Roma-szurkerek emlékezetében: látványos focit vitt az Olimpicóba, ráadásul az ő keze alatt lett egyre karakteresebb játékos Totti. Zeman áldozatokra kérte Tottit a csapat érdekében, s a 10-es megtette ezt. Varázsolt és robotolt is, néha. Tegyük hozzá: akkor 1997-et írtunk.
Azóta sok víz lefolyt a Teverén, Totti aligha lesz a motorja ennek a csapatnak, de a szíve, ő kell legyen. Zeman biztos így szeretné.
Zeman elbúcsúzott a Pescarától. Megköszönt mindent, s kifejezte, hogy mennyire ragaszkodik és fog ragaszkodni a klubhoz. A Pescara vezetői pedig nagyon rokonszenvesen álltak az ügyhöz: megértették, hogy Zemannak mennie kell. Talán azért is, mert a mester bejelentette, hogy valószínű, a Roma lesz utolsó nagy munkája. Egy évre szeretett volna aláírni, a Roma ügyvezetői kettőt akartak, így lesz belőle 1+1 év. Bejelentés hétfőre várható. Az olasz wikipédia szerint a Roma edzője már Zdenek Zeman, saját honlapján még nem közli a hírt.
Személy szerint nagyon örülök, hogy Zeman a Roma edzője: jó, hogy egy olyan edző is benne lesz a médiában, akinek a szájából a szép szavak hitelesek.
Ő már sok-sok éve emlegeti, hogy a calciónak ki kell jönnie gyógyszergyárakból, le kell másznia a pénzhegyekről. Főleg a furmányos pénzhegyekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr74562305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.06.03. 09:31:35

Kösssssz :)
Amikor felállt a Roma kispadjáról, politikai okoból kényszerült rá. Merthogy számítása szerint "miatta" bukott 20 pontot a csapat a bajnokságban.
Azóta az őszintesége nem változott, de jelentősbbn csapatnál nem is volt edző. Most majd kiderül, változott-e valami a calcio-ban....
Más: Tottiék annak idején rajongtak érte, még a legendásan kőkemény erőnléti edzései ellenére is. Kiváncsi vagyok, hogy fog ez most alakulni mondjuk majd a nyári alapozás után :)))))

kifordított nagyanyó 2012.06.03. 19:27:42

Bízom benne,hogy valami dobogós helyet összehoznak!
A másik olasz kedvenc idén bajnok lett úgyhogy most már a Romának is bele kéne húznia!
Mindkettőt kedvelem.
Úgyhogy hajrá Juve,hajrá Roma!
Amúgy most egy szerethető béna kis csapat de néha tudnak játszani.

.Frajti 2012.06.04. 15:32:49

Rám lett pirítva, hogy kommentáljak. Hatalmas Spaletti fanként csalódott vagyok természetesen. :)

.Frajti 2012.06.04. 15:34:15

@kifordított nagyanyó: Mi az, hogy másik olasz kedvenc? Ráadásul egy lapon említve a Roma egy ilyen csapattal?
De egyáltalán, nekem ez sose fért össze. Még ha esetleg valami kis csapattal szimpatizálsz (nem kedvenc!) a nagy mellett, azt megértem, de ez nem fér a fejembe.

oleandro 2012.06.04. 15:37:08

akkor pironkodjál is :)
(SpaLLettinek különben a Putyin-oligarchák biztos nagyságrendileg többet fizetnek :)

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 20:09:38

@.Frajti: Ejj,de reméltem,hogy valaki beleköt!:))))
2006 óta bírom az olaszokat,amikor lenyomták a németeket a döntőbe jutásért a VB-n.
A JUvét azóta bírom,mióta a Realt elverték otthon és Del Pierot megtapsolták a Madridiak.
A Romát azóta bírom,mikor a United elleni 7-1 es vereséget követő évben megint a Unitedot kapták.
Akkor nem kaptak ki annyira és megtetszett Totti játéka,mert sok akciót előkészített.
Ami borzasztó volt a legutóbbi Juve Roma találkozó.
Ilyenkor mindig azért szurkolok,hogy döntetlen legyen.Viszont most mindkettőnek fontos volt a győzelem.Ugye Juve-bajnokság,Roma 3. hely.
Viszont mindketten nem nyerhettek.
Sajnos a bírói döntés nagyon elrontotta a meccset.
Ez van srácok.

Panucci 2012.06.05. 19:18:15

ZZ jött, látott, és kiosztott néhány autogrammot...
Jaj a zebráknak, meg a többi serie A-s csapatnak, remélem picsán rúgjuk mindet :-D sajna vagy nem sajna a szerkezet továbbra is 433 lesz, amiből következik hogy Lamelának továbbra se fogom látni a posztját! :( de 100%ig biztos vagyok benne, hogy Zeman Romája egy más mentalitású Roma lesz mint asztúriai Lajosé volt.;)

Forza AsRoma!
Forza Zeman!

.Frajti 2012.06.05. 21:35:12

@Panucci: Feri! Legalább te tudnád leírni, hogy AS Roma, tudod mit jelent, mért írod kicsivel és egybe??

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.07. 23:48:30

Zsolti, majd nézz rá az email fiókodra! :)
süti beállítások módosítása