Olasz fórum

Olasz fórum

Sanremo-győztes és Alex Zanardi is a Paralimpián

2012. augusztus 30. - mbemba

Tegnap kezdődött el a Paralimpia. Olaszországban azért is nagyobb figyelem terelődik a londoni eseményre, mert a csapatban ott van Alex Zanardi, aki Formula 1-es múltja, sérülése, majd rendkívül szerencsés hozzáállása miatt mondhatni, hogy nagy népszerűségnek örvend.

Zanardin kívül is van ismert tagja az olasz csapatnak. Az 1500 méteres futásban Annalisa Minetti fog versenyezni. Ő 1998-ban megnyerte Sanremót. Azóta többször is szerepelt a híres dalfesztiválon, sikerei voltak, de nyernie újra nem sikerült. Minetti segítővel fog futni a látássérültek versenyében – segítője Andrea Giocondi szerepelt az atlantai olimpián is komolyabb eredmény nélkül. Egy vonallal lejjebb lehet Minettit és honlapját lehet jobban megismerni.

Aki nem tudná ki Zanardi, az bővebben megismerheti ide kattintva. Röviden: 41-szer indult Formula 1-es versenyen, a CART-szériában pedig bajnok is volt. 2001. szeptember 15-én egy felfoghatatlanul súlyos balesetet szenvedett, melyben mindkét lábát elvesztette. Szűk évre rá ismét autóversenyeken indult.

Most háromkerekűjével fog versenyezni szeptember 5-én és 7-én. Angol és olasz nyelvű honlapja itt található.

A tizennegyedik Paralimpiai Játékok szeptember 9-ig tartanak. Itt pedig a Paralimpia honlapja.

A videón a 2011-es berlini maraton háromkerekes versenyének startja

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr554741889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2012.08.31. 14:13:31

Hihetetlen arc ez a Zanardi. Amikor elöször elhagyta az F1-et be kell valljam en leritam, semmi extrat nem nmutatott. Az Cart bajnoksagot sem tartottam nagy eredmenyenek, annak fenyeben, hogy a Williamsnel szinten bukott.
Azonban minden tiszteletem az öve kitartasa miatt.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.09.05. 18:09:09

És immár paralimpiai bajnok is! :)
süti beállítások módosítása