Olasz fórum

Olasz fórum

Góleső és növekvő Juve előny (mbemba fölény)

2013. december 04. - Pietro87

Szóval, rendesen potyogtak a gólok a fordulóban, összesen 33 találat született, míg csupán két csapat, a Livorno és az Udinese maradt gól nélkül. Ehhez a nagyszerű számadathoz hozzájárult a két hétfői meccs is, amelyből az egyik szerintem nemcsak a játéknap meccs címét érdemelte ki, hanem az idei szezonét is. Történt ugyanis, hogy negyed óra sem kellett a feleknek Firenzéban, és már 2-2 állt az eredményjelzőn. A Violáktól most Borja Valero emelkedett ki, míg a Hellast dél-amerikaiak röpítették, sőt emberhátrányban is megpróbáltak visszakapaszkodni. Végül kijött a keretek közti erőkülönbség és a Fior behúzta 4-3-ra.

Rómában egy sok sebből vérző Lazio ellen lépett fel, a gödörben lévő Napoli. Ha ezeket az előjeleket nézzük, biztosra vehető volt egy unalmas 0-0, ám végül a délieknek jött ki jobban a lépés. itt Higuaín volt a nyerőember, míg a Laziónál Hernanestől lehetett volna ezt várni, de a brazil kevés volt hétfőn ehhez. Persze ne őt okoljuk, hiszen nem számítva, hogy Petkovic kezei alatt talán teljesen szétesett a csapata, óriási egyéni hibák is megelőzték a nápolyi gólokat: Cana és Ciani - a két belsővédő - nem sokszor voltak a helyzet magaslatán.

A Juve hozott egy kötelező győzelmet, bár ez emberáldozattal is járt: decemberre kidőlt Pirlo. Llorente újból betalált, tette ezt a hosszabbításban, ez is mutatja mennyire erős most is a címvédő. A zebrák egyik kihívója, a Roma is az utolsó percben talált be Bergamóban, ám ez csupán ahhoz volt elég, hogy pontot szerezzen és tovább őrizze idei veretlenségét. 

Egyébként is sok döntetlen kísérte a fordulót, belefutott egy ilyenbe az Inter is, amely otthon nem volt képes legyőzni a kieső helyen tanyázó Sampdoriát. 

A forduló legnagyobb különbségű győzelmét, talán kisebb meglepetésre, a Chievo aratta, mely 3-0-lal küldte haza a Livornót. A veronaiak már négy meccs őrzik a góltól hálójukat és tényleg a jó útra léptek.

Szót érdemel még a Milan is, akik Cataniából hoztak fontos pontokat: szinte hihetetlen, de 14 fordulót kellett rá várni, hogy idegenben is megszerezze első győzelmét a Rossoneri.

Tippversenyünk 14. játéknapját mbemba hozta, nem is akármilyen eredménysorral: 4+4-es mutatóval sokkolt mindenkit.

Így az állás:

1. madbalee 5
2. Inzaghi 4
3. Lucarelli és Pietro87 2-2
4. 406coupé és mbemba 1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr75675194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.04. 12:09:12

A firenzei meccshez: feleségem megjegyezte, hogy milyen labda ez, nem olyan, amilyennel játszani szoktak. Nem tudom van-e benne valami (utána figyeltem, s láttam, hogy egy sárga labda volt, s felmerült bennem, hogy talán már jeges pályára készültek), de tök érdekes volt, hogy negyedóra alatt annyi bombagól van, a kapus rövid sarokra kap gólt. Nem állítom, hogy köze volt, de felmerül mindenképp.

Valero tényleg hihetetlenül jól focizik. Szerintem kiviszik őt a vébére!

És igen!!!! A négy teli, az négy teli!!! :))))))))))))) Köszönöm, hogy eddig nem szólt be senki a bénázásom láttán! :)))))))))))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.12.04. 12:27:42

@mbemba: Nem nagyon figyeltem a labdára, bár a szezon elején láttam egy képet, melyen három labda szerepelt, mint a szezon hivatalos labdái.

Valero akár Nápolyban is kergethetné a labdát, ő mondta, hogy ideigazolhatott volna, csupán anno Mazzarri más típusú középpályást keresett. Hát, igen Valero és Behrami különböző játékstílust képviselnek. :)

Ha csupán olasz meccseket játszottál élesben, akkor szépen arathattál. (8/10) :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.04. 13:34:22

@Pietro87: Szerintem nagyon jó focista Behrami is. Odaér mindenhová, ütközik, nagyon jó. Tény, hogy az építésben kevesebbet vállalhat, mint Valero. Mazzarri ezt elszúrta, ha tényleg döntési helyzetben volt.

Nem arattam, de a Chievóval szépen nyertem, most 2 ezer fölött járok, s ma megint ment a tippem a Reggina ellenire.

Engem a labda emlékeztetett a havas-jegesre, de ez nem biztos, hogy sokat jelent. Hogy ment a labda, mint istennyila, az biztos!

madbalee 2013.12.04. 13:49:31

@mbemba: 4 teliert hatalmas pacsi. Ilyet akkor nyomtam amikor csucsformaban nyomtam a tippelest:)
Ez a mostani fordulo amugy is tippgyilkos volt nekem.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.04. 13:56:19

@madbalee: Tudtam, hogy bennem van ez a teljesítmény! :)))))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.12.04. 16:57:44

@mbemba: Persze, szerintem is az Behrami. Meglepett tavaly a leigazolása, de nem hittem volna ennyi küzdőszellemet fel tud vonultatni egy játékos magában. Most is volt egy szép szerelése és indult előre a labdával. :) Meg Mazzarri inkább a csontdaráló középpályát díjazza, Montella pedig a másik véglet. Szóval tudta ő, hogy kit akar leigazolni, csak volt lehetőség Borjára is.

oleandro 2013.12.04. 17:33:10

Itt az igazi, nem a valódi :) táblázat
sport.panorama.it/calcio/classifica-senza-errori-arbitrali
asszem ideje volna, hogy a Roma és a Fio vezetősége végre keményen beszóljon - a digóknál ez szokott hatni - ideig-óráig csak persze .....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.04. 22:28:14

@oleandro: Hogy a Chievót rosszul számolták, az biztos!!!!

Egy olyat kellene, ahol az újságírói hibák is hiányoznak! :)))))

406coupé 2013.12.06. 20:42:27

Bologna-Juventus 0-1
Livorno-Milan 1-2
Napoli-Udinese 1-0
Roma-Fiorentina 1-1
Cagliari-Genoa 1-1
Hellas Verona-Atalanta 2-1
Sampdoria-Catania 1-0
Sassuolo-Chievo 2-1
Torino-Lazio 1-1
Internazionale-Parma 1-1

Inzaghi 2013.12.06. 20:43:06

Bologna-Juventus 0-2
Livorno-Milan 2-0
Napoli-Udinese 2-0
Roma-Fiorentina 2-0
Cagliari-Genoa 2-0
Hellas Verona-Atalanta 2-0
Sampdoria-Catania 2-0
Sassuolo-Chievo 2-0
Torino-Lazio 2-0
Internazionale-Parma 2-0
süti beállítások módosítása