Olasz fórum

Olasz fórum

Olaszországban már a vízen járnak

2016. június 19. - mbemba

Egy bolgár származású amerikai művészember álma valósult meg a Brescia melletti Iseo tavon. Egy polietilén anyagot terítve a vízfelületre lehetővé vált, hogy három kilométert (70 ezer négyzetméter) gyalogoljanak a tavon a helyiek, illetve a turisták, pontosabban mindenki, aki arra jár. Hogy a környék vendéglátói örülnek a mutatványnak, az biztos, hiszen a környék szállásai már hetek óta megteltek. Nem biztos, hogy mindegyikük műalkotást lát benne, de a siker garantáltnak tűnik.

A művész költségei körülbelül 15 millió euróra rúgnak. Egy napja megnyílt a csodaséta lehetősége az emberek előtt, akik ingyen élvezhetik az élményt és július 3-ig szabad a pálya.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr498823612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2016.06.21. 22:34:22

Christo ! Hát ő még él ! ?
Először a nyolcvanas évekbeli Alfa magazin egyik cikkében találkoztam a nevével, sokféle középületet csomagolt be fóliába vagy hasonló anyagba.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2016.06.22. 16:13:18

@mbemba:
hu.wikipedia.org/wiki/Christo_%C3%A9s_Jeanne-Claude
Ő az. Érdekes ötletei vannak, jobb mint egy csomó rohadó húson dögelygeket kiálíltani, meg hasonló installációk.
süti beállítások módosítása