Olasz fórum

Olasz fórum

Líbia partjainál három hajó süllyedt el

2009. március 31. - mbemba

Egymásnak ellentmondó hírek jelennek meg az olasz médiában, illetve a világ legnagyobb hírügynökségeinél, arról, hogy hányan haltak meg a Földközi-tengerben, Líbia partjainál.

Jean-Philippe Chauzy, az International Organization for Migration, vagyis egy migrációval foglalkozó nemzetközi szervezet szóvivője szerint, attól kell tartani, hogy több mint 300 ember veszett a tengerben. Az biztosnak látszik, hogy három hajó indult útnak a líbiai partoktól tömve menekülőkkel (sok egyiptomi volt a hajókon), akiknek céljuk az volt, hogy Olaszországba érjenek. A líbiai hatóságok eddig 23 holttestet találtak meg, azonban 251 eltűntről beszélnek. Az elsüllyedt hajók kapcsán megjegyzik, hogy mentőfelszerelés nem volt rajtuk, illetve, hogy a partoktól túlságosan is távol voltak ahhoz, hogy úszva ellehessen jutni oda.
 
A hírek szólnak egy negyedik hajóról is, amelyik szintén veszélyes állapotban volt, azt azonban sikerült bevontatniuk a líbiaiaknak, a fedélzeten lévő 350 emberrel együtt. Ezeket a híreket a Reuters közölte.
 
Az olasz források hozzáteszik, hogy ezen utóbbi hajót egy nápolyi vontatóhajó segítségével mentették meg. Az olasz hajó a partmelletti vizeken hajózott és a líbiai hatóságok eszközeivel együtt segítettek a bajbajutottakon. Ez szombaton éjjel történt.
 
Az olasz partokra napról-napra százával érkeznek a menekültek. Az olasz belügyminiszter, Roberto Maroni szerint május 15-től befejeződik a migráció ebből az irányból, ugyanis életbe lép a Líbiával kötött megegyezés a líbiai partok felügyeletéről.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr1001037351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása