Olasz fórum

Olasz fórum

Rossi, mint Flintstone-ék (Moto GP, Spanyolország)

2009. május 03. - mbemba

Rossi masinája miképp azt maga mondta nem volt elég jól beállítva még a versenyt megelőző nap. Lorenzo például sokkal gyorsabb volt. Ráadásul a másik spanyol, Pedrosa ugyanúgy remekelt. Aztán reggel délelőtt jó melót végezhetett az olasz a mérnökeivel, mert a verseny nagyszerűen sikerült.

120 ezer spanyol a két korábbi kategória után nem kapta meg, amit igazán szeretett volna: az első helyet! A 125-ösöknél Gadea lett második, a 250-eseknél pedig Bautista. A királykategóriában a rajtrácson a pole Lorenzóé volt, de jobban jött el Pedrosa, illetve Stoner is. Negyedik maradt egy ideig a Doktor, de már a harmadik körben megvolt a fiatal spanyol kihívó, vagyis Lorenzo. A hatodik körben pedig nem volt semmifajta előzés, de a körrekord jelezte, hogy Rossi eltökélt és a géppel is minden a legnagyobb rendben. A nyolcadik körben adja meg magát a korábbi világbajnok Stoner, miután Rossival nagyot viaskodott. A végső előzéskor Rossi – az olasz kommentátor szerint –, úgy használta a lábát, mint Flintstone-ék. A tizenkilencedik körben pedig Pedrosa átadja a helyét a tavulliai bajnoknak. Nem tehetett más, Rossi ma ellenállhatatlan volt.
 
Kallio motorhiba miatt volt kénytelen kiállni, ellenben Lorenzo sokat akart és kicsúszott a kavicságyba.
 
A futam után utóbbiról is, vetélytársairól is mondott egy-két szót a címvédő: ,,Dani (Pedrosa) megpróbált elhúzni, de amikor nem sikerült, akkor gondban volt, Stoner itt ma nem ment jól, de megmutatta, hogy kemény dió lesz a vetélkedés vele, Lorenzót hibára késztette. Neki pedig vannak nagy versenyei és olyanok, mint ez: még tanulnia kell.”
 
  1. Rossi, 2. Pedrosa, 3. Stoner, 4. De Puniet, 5. Melandri, 6. Capirossi, 7. Edwards, 8. Dovizioso, 9. Elias, 10. Vermeulen, 11. Gibernau, …
 
Összesített: Rossi 65, Stoner 54, Lorenzo 41, …
 
Talmácsi Gábor a 250-esek között hetedik lett, végig távolról követve a négyfős élmezőnyt.
 
Május 17-én Le Mans-ban a következő verseny! 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr241100671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.03. 19:32:28

Három futam után beállt a rend!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.03. 20:05:23

A királyok azért vannak, hogy uralkodjanak. Ő is csak ezt teszi! UFF!
süti beállítások módosítása