Olasz fórum

Olasz fórum

Mourinho árvái nekifeszülnek (most csak BL lesz)

2010. november 22. - mbemba

Egy remek olasz fociról írott könyvben ezt olvastam: ‚‚Szerdán nekünk ott a stadion, nektek pedig a Twin Peaks." Így bökött oda a Samp-szurkoló a városi rivális szukereinek. Ma már nem csak szerda a nemzetközi meccsek időpontja, hanem keddtől egészen csütörtökig játszanak a nagyfiúk. Ezúttal viszont az Európa Liga-meccsek egy héttel később meccselnek.

Roma-Bayern. Pizarro egészséges, Adriano egészséges – az udineiek elleni becserélésekor dörgött a tapstól az Olimpico –, Menez pedig végre-valahára laza, szellemes, eredményes. Klasszis. A müncheniek 6 ponttal vezetnek a rómaiak előtt, 9-9-cel a bázeliek és a kolozsváriak előtt. Nem repül át az Alpok felett sem Schweinsteiger, sem Van Bommel.
Auxerre-Milan. Most úgy tűnik, hogy sínen a Milan, de ha itt nem nyernek, akkor csak egy lépésnyire vannak a bukástól. Márpedig ez a keretet nem arra toborozták, hogy csak Olaszországban hódítson. Évtizedeken át gondolhattuk, hogy az Auxerre Guy Roux ajándéka, de nem így van az! Mióta az öreg gall abbahagyta, azóta is európai csapat az Auxerre. Színfolt.
Inter-Twente. Ők a Mourinho-árvák. Gyenge az Inter, mert sérülések sújtják, s mert Eto’o 7 gólja nem elég arra, hogy pótolja a formán kívüli Maicont, Militót,… De mégsem lenne jogos felsorolni az egész csapatot, mert lehet, hogy például Sneijder ugyanolyan jó lenne, mint tavaly, csak társak híján ő is elveszettnek tűnik. A Tottenham és az Inter 7 pontos, a bajnokságban – PSV-től három pontnyi hátrányban – második Twente 5, a brémaiak pedig csak 2-őt gyűjtöttek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr792466174

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Z. Karvalics László - GENIUS LOCI 2010.11.23. 09:02:55

 A pusztítást az osztrogótok kezdték, még 537-ben, Róma ostromakor, amikor lerombolták a vízvezetéket, hogy térdre kényszerítsék a város védőit. A pompás fürdő, amely egyidejűleg ezerhatszáz vendéget tudott fogadni, ahol egyetlen nap alatt tíz ton...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.23. 22:40:48

ROMA-BAYERN 3-2 . Aki látta mesélje! Ez olvasva is jó volt! :))) 80. percig 1-2, majd jött De Rossi és Totti!!

oleandro 2010.11.24. 12:39:15

@mbemba: Ez a Roma! (sajnos az első félidő is...)

.Frajti 2010.11.24. 15:23:25

@mbemba: Első félidő hátborzongató volt. Kaptunk két gólt, nem mondom, hogy a semmiből, de ami nekünk nem jött be, az odaát simán. Rani hiába kapott sok jó értékelést, Greco a kezdőben hihetetlen hiba. Megértem, hogy egyre többet játszik és egész tűrhetően, de egy Bayern ellen kezdetni sok neki. És ez így uis volt. Csodálkoztam, hogy 20 perc után még pályán van, és nem küldte le a bíró. Volt egy meg nem adott tizi a bajoroknál.

Ezen kívül viszont a második féldiő szöges ellentéte az elsőnek. Na, nem egészen. Addig is támadtunk, Zseremi zsenális volt és végre végig játszhatott. :)
Szóval felpörgött a csapat, jót tett a Greco-Simplicio csere, bődületes helyzeteket hagytunk ki, aztán megtört a jég. Mentünk és mentünk. Megérdemelt volt szerintem. :)

Grande Roma! Grande Menez! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.24. 18:09:59

@oleandro: @.Frajti: Reggel még sikerült megnéznem - mára már az uefa letiltotta az összefoglalókat -, s le voltam nyű-göz-ve! :))

Ahogy Menez megkerülte a középhátvádet, az olyan volt, mint mikor kisebbekkel játszottunk az iskolában.

Ha Menez ebben az idényben így focizik, akkor nagy alakja lesz a Romának! Meg volt az áttörés, na! :))

Meg De Rossira is nagyon référt a gól - meg is látszott az örömén. Tottiról meg ne is beszéljünk.

Csak a Romának örültem este, aztán eszembe jutott, hogy külön jó, hogy a Bayernt sikerült megverni. Nem szeretem ugyanis ezt a német verhetetlenségi mítoszt hallgatni.

Meg a Milan is kitett magáért! Hihetetlen gólok voltak azok is! :))

.Frajti 2010.11.25. 00:29:01

@mbemba: gondolhatod én, hogy örültem a bayern-verésnek. bátyám bayern-fan, és nem messze lakom münchentől... :))))

Menez zseniális. Ezt már én régóta tudom. Félő viszont, hogyha így folytatja, majd jól el akarják happolni. :(

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.25. 09:21:22

@.Frajti: Nagy butaság lenne elengedni, mert annnyit vártak vele, hogy jó legyen, hogy nagyon! Én már-már nem is hittem bene, hogy egy jó átlagosnál jobb focista lesz.

.Frajti 2010.11.25. 10:54:50

@mbemba: nem ismered fel egykönnyen a zseniket :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.25. 14:29:30

Mauri jóval hosszabb ideje játszik kimagaslóan, őt mégsem kíséri ennyi dicséret. :) Meneznek van egymásután pár jó meccse és piedesztálra emelitek. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.25. 19:30:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ha jól emlékszem nem egyszer említettem, hogy Mauri így, Mauri úgy.

Hajrá menekültek!
süti beállítások módosítása