Olasz fórum

Olasz fórum

Maggio decemberben (15. forduló, Zigi negyedszer)

2010. december 06. - mbemba

Sokszor szeretnék olyat látni, mint a Napoli-Palermo meccs kezdetekor az öltözőbejáróban, s a meccs előtti percekben. Mosoly, mosoly, vigyorgás, a mikrofonok már hangosak az énekléstől, a gyep tökéletes, minden szép és jó (kiderült az is, hogy Miccoli (Palermo) esküvőjén Grava (Napoli) volt a tanú).

Óriásit küzdöttek a felek, mentek, mint megszállottak, de ha lehet még inkább ment a Nápoly! Volt olyan, hogy Cavani a saját térfelének szögletzászlójánál szerelte Pastorét, majd ki is cselezte. Lavezzi belesérült a harcba, lement, a San Paolo pedig elhitte, hogy vége. Gargano (Uragano) kiintett nekik, azok ismét rázendítettek, a csapat pedig ment, s nem engedte előre a Palermót. Goian mindent kifejelt. Az utolsó másodpercekben már senki nem volt, aki segíthetne a szicíliaikon. A nyáron Palermóból Nápolyba érkezett Cavani Hamsik passzát tette keresztbe a tizenhatoson belül, s Maggio valahogy bepréselte. 1-0! Jön a Nápoly is!

Hogy a Milan jó, azt tudtuk, el is verte alaposan a Bresciát – ahol edzőt is váltottak azóta –, de hogy a Lazio tovább gyűjti a skalpokat, az már figyelmet érdemel. A dél-amerikaiak (Dias, Hernanes, Matuzalem, Muslera, Zarate) ölbe vették a tavaly betegeskedő kékeket, s lassacskán felkeltek, felépültek, s ma már sikeresen gyűrik le az ellent: csak úgy sorban küldik haza a kihívókat; ezúttal az Interrel bántak el. A Roma jó úton volt, hogy tartsa a lépést, de a Serie A Rákospalotája visszaküzdötte magát 0–2-ről (Nem, nem Pellissier lőtt kettőt!:).

S közben nagyon várjuk a következő forduló Juve-Lazióját, merthogy Delneriék ismét nyertek, s jönnek a surranópályán.

Közben külön gratulálunk Crespónak (a wikipédia szerint a Sky-nak szakkomentátora az angol meccseken), s Ziginek. Előbbi kettőt lőtt, utóbbi félelmetesen tippelt!

1. forduló - ulver, epszilon (2+3)
2. forduló - Automata Hari (0+6)
3. forduló – Frajti (2+3)
4. forduló – epszilon (3+3)
5. forduló – Zigi (3+2)
6. forduló – Giannichedda (1+8)
7. forduló – Zigi (2+5)
8. forduló – Automata Hari (4+1)
9. forduló – DavidE., Zigi  (3+3)
10. forduló – Panucci (2+5)
11. forduló – DavidE (2+3)
12. forduló – Esti Kornél, Giannichedda (2+2)
13. forduló – Frajti (3+4)
14. forduló – DavidE, bacity (3+2)
15. forduló – Zigi (1+8)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr512498141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigi 2010.12.06. 22:51:48

Kösz a gratot. Én mondjuk 1+8-at számoltam, mert végül a Napoli nagy nehezen legyűrte a Palermot, de bibcs nagy jelentősége.:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.06. 23:09:07

@Zigi: Komment előtt már javítottam! :) A poszt már előre meg volt írva, s akkor jött Maggio az uccsóban. Nápolyban ömlik a limoncello! :))

.Frajti 2010.12.06. 23:32:37

Gratu! Most már szinte biztos, hogy te vagy a féléves győztes. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.07. 09:31:25

Szerintem nem akármi... a Nápoly góljainak pontosan a felét az utolsó negyedórában szerezte!
süti beállítások módosítása