Olasz fórum

Olasz fórum

Idemnek a londoni olimpia lesz a nyolcadik

2011. augusztus 31. - mbemba

Egyik legnagyobb betegsége sok-sok szurkolónak, hogy eszelős fölényességgel tudja kezelni azt, ha valaki csak második, ne adj’Isten harmadik lesz egy világversenyen – mintha jómaga mindig elsőként tudna felnyomulni a várakozó metróra vagy mintha mindig elérné az előle iszkoló buszt. Van, hogy nem sikerül.

A szegedi kajakos-kenus vébén volt még egy olyan teljesítmény, amelyikkel nem igazán foglalkozott a média. Elsősorban az olaszra gondolok.
JOSEFA IDEM NYOLCADIK OLIMPIÁJÁN FOG INDULNI!!!
Az olasz bajnoknő hetedik helyezésével ért el londoni részvételt a kajak 500-on.
1984-ben már ott versenyzett Los Angelesben. Gondoljunk csak bele, Carl Lewis, Jordan, Szabó Kati voltak a sztárok. Mennyi minden történt azóta, de Josefa Idem még mindig versenyzik. Szeptember 27-én 47 éves lesz. Kattintásnyira a honlapja. Itt pedig angolul nyilatkozik a szegedi vébé honlapjának.
Idem a pekingi olimpia után Velecében adta át versenyruháját a lámának
84-ben még az NSZK-t (fiatalabbaknak Német Szövetségi Köztársaság, alias Nyugat-Németország) erősítette. Eredményei szépek voltak, jók, de nem a világklasszis kategóriába sorolhatók. 1989-ben Guglielmo Guerrinivel kezd dolgozni, s egy évre rá összeházasodnak. Azóta egy sor világbajnoki és Európa-bajnoki arany, ezüst és bronz a jutalom. Aranyból vébéken ötöt sikerült szerezni, kilencet az Öreg Kontinens versenyein. A korona azonban alighanem a két csemete: Janek (1995) és Jonas (2003) és az olimpiai arany (Sydney – 500 méter, kajak).
A nyolc olimpiai indulás – ami az olaszokat illeti – eddig két sportolónak sikerült, ők Raimondo és bátyja, Piero D’Inzeo. Mindketten lovagoltak, előbbi Rómában aranyat is nyert.
Idem 2001 és 7 között a ravennai helyi politikában sportügyekkel foglalkozott, rendszeresen részt vesz különböző jótékonysági eseményeken – egyik legismertebb a szklerózis multiplex elleni harcra való buzdítása.
Ehhez, ahhoz, amahoz, csak gratulálni tudunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr663192221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halszem 2011.08.31. 10:00:15

Felfoghatatlan teljesítmény. Szerintem a fő támogatója az MIB... :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.08.31. 10:20:28

@Halszem: Gondolom várod a kérdést, hogy mi a MIB. Mi a MIB?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.08.31. 10:59:41

@konkry: @Halszem: Kis keresés, s már értem! Kösz konkry!

Waitzen 2011.08.31. 11:56:57

2001 és 7 között?
Miért sajnáltad azt a három karaktert?
Sokkal szebb és helyesebb a "2001 és 2007 között".

play_off 2011.08.31. 12:13:21

@Waitzen: És ha már szépségről van szó, talán említsük meg a "még mindig versenyzik" helyett, használandó még mindig versenyez kifejelzést. Az utóbbi ugyanis nemcsak szebb, de nyelvtanilag helyes is. :)

play_off 2011.08.31. 12:15:37

Persze elsősorban, le a kalappal Josefa Idem előtt!

kéne egy nick 2011.08.31. 16:17:17

Nem versenyzik.
Versenyez.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.09.01. 17:36:09

Csak most láttam, hogy írtál a Ki a jobb? blogon a Serie A-s elemzésemhez, itt is válaszolnék, hátha ott nem látod:

"Nem személyeskedni akartam, egy vicc volt. Egyébként így szokták csinálni több helyütt is: az elején nagyon komolyan veszik, vért hugyoznak a jó eredményért, és aztán kezdenek el fogadni. Bármelyik olasz csapatról ugyanezt írtam volna."

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.01. 22:25:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ,,Bármelyik olasz csapatról ugyanezt írtam volna."
Mégis így kezdted: ,,Egy valamennyire biztosan érintett Serie A-s résztvevője az új bundázásoknak biztosan van, és ezek a veronaiak."

Nyilván nem így gondolom, de mit lehet tenni? (összemosni könnyű, tisztába tenni pedig durva nehéz) Meg személyeskedőnek is éreztem. De most már tudom, hogy nem volt az.

Hajrá Chievo! Hajrá Serie A!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.09.01. 22:27:29

@mbemba: Miért lett volna személyeskedő? Persze, hogy így kezdtem, hiszen a Chievo az érintett, nem más csapat. Ha más csapat lenne benne, őket írtam volna,ugyanígy.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.01. 23:10:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Személyeskedőnek azért éreztem, mert nem szurkolnak sokan errefelé a Chievónak, s ha őket külön kiemeled, akkor ezt én annak érzem.

Előző kommentemben írtam: ,,Meg személyeskedőnek is éreztem. De most már tudom, hogy nem volt az."

De a lényeg:
,,Egy valamennyire biztosan érintett Serie A-s résztvevője az új bundázásoknak biztosan van, és ezek a veronaiak. Most mondjuk olcsón megúszták, amiről korábban volt is szó. Nagy mesterei az erős belekezdéseknek - felviszik az oddsaik -, majd a jelentős kipukkadásoknak. Az viszont mindenképpen tisztelendő, hogy fillérekből tartanak fent egy profi csapatot, érthető, ha kell néha kiegészítés." - írtad.

Ehhez képest az igazság annyi, hogy egy klubalkalmazott fogadott MÁS (Atalanta-Piacenza és Inter-Lecce) csapatok meccseire. Ezt érzem összemosásnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.09.01. 23:28:00

@mbemba: A magam hülye módján pedig még dicsérem is őket. Egyébiránt nem hiszem, hogy azért kell vagy nem kell valakit kiemelni, mert X ember drukkol nekik.

Amúgy igazad van, szükségtelen volt ez a kis zrika, én is nehezen bírnám, ha a csapatomat egy ilyen semmiségért basztatnák, mert ez tényleg csak jogi csűrés-csavarás miatt mondható csalásnak. Ki is vettem ezt a részt a jellemzésből. Megvan még a munkája ennek az embernek egyébként? Bár azt hittem, inkább azt veszed rossz néven, hogy Makinwát - ha csak áthúzva is - a jó játékosok közé tettem. :)

Apropó, hogy-hogy írsz a Napoli blogba? Jóérzéssel vettem észre.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.02. 07:41:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ,,Megvan még a munkája ennek az embernek egyébként?" Semmi! Ezt a klub honlap is írta, ha jól emlékszem. Volt egyszeres válogatott. Egy biztos, jó lenne, ha utánanéznének hétköznapjainak: it.wikipedia.org/wiki/Stefano_Bettarini

Makinwa sokat ígért, keveset nyújtott.

Pietro 87 írt, én pedig vállaltam. Bírom a Nápolyt is, na! :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.09.02. 09:12:40

@mbemba: Viszont ha már ennyire szóba került Makinwa, írtam is róla egy posztot. Emlékszel egyébként még rá, milyen benyomást tett az 1 gólján kívül? Ami mellesleg az utolsó olasz találata.

madbalee 2011.09.03. 12:11:32

Cassano gól, 3 pont zsebben közben;)
süti beállítások módosítása