Olasz fórum

Olasz fórum

Szia Juve, jó hogy visszajöttél! (megint Gila 11)

2011. október 02. - mbemba

A Juve lefocizta a Milánt (2-0), a Nápoly egyértelmű bírói tévedésnek is köszönhetően verte a Moratti-csapatot (0-3) – ez történt a nagyfiúkkal. Nem valószínű, hogy siratni kellene a milánóiakat, de alaposan bennragadtak. Talán meg lehet vonni a hasonlatot: olyanok a milánóiak, mint boxmeccsen egy horogtól megrendült címvédő. De jön az életmentő szünet. Ma még szédelgés, holnaptól viszont csak harci vágy!

A Juve visszatért ahhoz ami: otthonuk van, közönségük van, edzőjük van, csapatuk van, focijuk van! (pár napon belül fejtegetni próbálunk; megjegyzem azt is, hogy nyolcunk közül senki nem tippelt Juve-győzelmet:)

Ugyanakkor az említettek mellett simán ott lehet a BL-helyekért való küzdelemben a Lazio és az Udine is. Az Udine képes volt egy héten két csapatot is kiállítani – s ami fontosabb jó eredményeket elérni. A Lazio pedig nyert Firenzében – nem kutyafüle látva a múlt heti Fiorentinát.

Illik elmondani azt is, hogy Luis Enrique úgy érezte, hogy vára épül-szépül. Az idény legjobb meccsét játszották: csak úgy gurultak a támadások, Totti jól érezte magát, elemében volt (távol volt a tökéletestől). Az egész banda sokat javult. Tény az is, hogy az Atalanta néha átfutott a védelmen.

A következő fordulóban, október 16-án este: Lazio-Roma! Jó ez a Serie A! Ne feledjük azt se, hogy hétközben minden meccsüket hozták a Bajnokok (jaaaaj szegény Villarreal, Plzen és Moszkva).

Ha jól számoltam, a 7 pontot szerző Gila 11 tippelt legjobban. A rutinos mbemba ugyanolyan jó volt:), de több telitalálatával mégis Gila volt a jobb. Gratulálunk neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr973273165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.10.03. 17:51:39

Bár nem követem a Juve meccseit rendszeresen, érthető módon :), de Marchisiót mindig is egy szimpatikus, hajtós, ügyes játékosnak tartottam. Nem is értettem, hogy sok Juvés miért szapulja őt állandóan. Azt hiszem tegnap bejátszotta magát a kezdőbe végegesen Conténél.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.03. 20:07:03

Én soha nem tartottam igazán sokra, de most idény elején meggyőző volt. Eddig csak megoldásokat, szép gólokat láttam tőle, tartós jó játékot nem. Ugyanakkor tudtam, hogy sokra lehet képes, mert a vébén Lippi nagy feladatokat akart rábízni. Tegnap volt egy olyan elképesztő labdaátvétele, s utána lövése (ez már zsenge volt), hogy nagyon-nagyon meglepett.

oleandro 2011.10.04. 15:03:11

Már megbocsáss, de kinek jó? :)
Egyébként tényleg nem tudom, milyen meccset láttál, amiből azt a következtetést vontad le, hogy a zebráknak "focijuk van". mert én is néztem, és ennél szánalmasabb produkciót, miht amit a Milan meg a juve bemutatott, még a magyar NB1-ben se sokat láttam. Olsz futball 2011.
(amikor megjelentek a zsebrádiók, és a nézők élőben hallgathatták a közvetítést arról, amit éppen láttak, gyakran felharsant a pályákon a kórus, hogy "ne hazudj, Szepesi! :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.04. 19:16:56

@oleandro: Összevonva a briósos kommenteddel, azt tudom mondani, hogy: gyerekes vélemény! :))

oleandro 2011.10.04. 20:36:10

@mbemba: jól érzékeled: kétgyerekes :-). És tök komoly!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.04. 21:17:26

Elkoptatott, de nem mondhatok mást: Gratulálok!:) (rágáccák? rágáccók? is-is?)

oleandro 2011.10.04. 21:24:07

OFF ásd a hivatkozott kommentet! :) ON

oleandro 2011.10.05. 17:28:28

Köszönöm. Azért azt jegyzőkönyvbe mondanám, hogy a hozzászólásom érdemi mondanivalója ügyesen el lett itt sikkasztva az intimpistáskodás közepette :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.05. 19:10:55

@oleandro: Nem akartam reagálni, mert úgy éreztem, hogy nem gondolod komolyan, amit írtál. Hétvégéig Juve-poszt lesz, akkor fejtegetek.

Nekem nagyon tetszenek!

Neked, tényleg nem tetszettek? Vagy aggódsz, hogy túl jók?

oleandro 2011.10.05. 20:58:52

Aggódni legfeljebb az olasz futball egészéért aggódok. Amiatt végképp nem, h. a Juve túl erős lesz. 2 mázlis góllal hozták a kötelezőt egy halál gyenge Milan ellen egy uncsi meccsen. A korábbi évekhez képest ez valóban fejlődés. De ettől még azért nem kéne hasra vágódni :-)
A végső sorrend valahogy így fog kinézni (és ez nem wishfzul thinking - legfeljebb egy hangyányit:-)):
1. Napoli
2. Udinese
3. Roma
4-5-6. a 3 nagy északi, sorrend tök mindegy

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.05. 21:08:58

@oleandro: Húúúúú, pedig most ajnározás készül a blogon. Érvelni is próbálok majd! :)

Sorrended a vágyálmom.
süti beállítások módosítása