Olasz fórum

Olasz fórum

Ráhangolódás Európára (ide a tippekkel, 23. forduló)

2012. február 09. - Pietro87

Bizony jövő héten folytatódik, mind a Bajnokok Ligája, mind pedig az Európa Liga küzdelme, például a Lazio is emiatt már ma pályára lép, hogy kellőképp kipihenhesse magát, a pont egy hét múlva esedékes Atletico Madrid elleni hazai találkozóra. Nagyon helyesnek tartom az ilyen döntéseket, amellyel a szövetségek segítik országuk csapatait. Sajnos az Udinese mindezt nem teheti meg, hiszen azzal a Milannal játszik, amely tegnap is meccselt.

Lazio - Cesena

Talán csak a Milan van rosszabb helyzetben sérültek terén a Laziónál, azonban még így is egy kötelező feladat ez a Cesena. A vendégek kellemetlen ellenfelek tudnak, idegenben felveszik a sündisznóállást és reménykednek abban a pár helyzetükben. A Lazio legutóbb Genoában maradt alul, ahol manapság nem szégyen kikapni, viszont most a forduló győztese is lehet akár: gondoljunk csak az Udinese - Milanra. Iaquinta és Santana bemutatkozhatnak.

Udinese - Milan

Szép emlékeket őriznek tavalyról erről a meccsről a hazaiak, ekkor harcolták ki a BL selejtezőt. Akkor 0-0 lett, viszont most sokkal vérmesebb reményeik is lehetnek és kell is, hogy legyen, ha továbbra is komolyan gondolkoznak a dobogóban. Ibra elvileg három bajnokin pihen, ezt megtetézve a rengeteg sérülttel irtó nehéz lesz Allegri dolga. Az Udinesének áll inkább a zászló.

Cagliari - Palermo

Jó formában érkezik a Palermo Szardíniára, ahol a pontszerzés egyáltalán nem lehetetlen feladat. Mutti valahogy összerakta a szicíliaiakat, az Inter ellen is remekeltek és ez elég lehet most is. Miccoli óriási és Budan is felnőtt a feladathoz. Tavaly nagy meccset játszottak: a Cagliarinak van némi elszámolnivalója azért a vereségért.

Atalanta - Lecce

Három pontra van a Lecce a bennmaradástól, Cosmi még épp időben felrázta a csapatot. Jobb lett volna azonban előbb találkozni az Atalantával, mert Denis visszatért eltiltásából, bár nem az igazi, de simán benne van a gól. Azonban a bergamói gólra Cosminak is van válasza, Bojinov személyében.

Catania - Genoa

Fél óra alatt nem lehet megváltani a világot, pedig nyerhetett volna a Catania tegnap a Roma ellen. Igaz a Farkasok is. Most lesz 90 perc, ahol egy védekezni nem tudó Genoa lesz az ellenfél. Az otthon félelmetessé váló Genoa most könnyen bukhat Szicíliaán, mert a Catania már nem egy nagyobb nevű ellenfelét tépázta meg idén a Massiminóban. Érdekes lesz, hogy Seymour ezúttal a hazaiak kispadján fog ülni, Belluschi pedig a kezdőben kaphat majd helyet. Utóbbi nem annyira érdekes.

Inter - Novara

Gasperini búcsúmeccse volt ez tavaly és Ranieri eljövetele. Annyi hasonlóság akad z őszi meccshez, hogy az Inter legalább olyan lent van, mint akkor volt, éppen csak az a szerencséje most, hogy a Novara még ettől is lejjebb. Sneijder visszatér a kezdőbe, Maicon hiányozni fog, a Novara pedig ki fog kapni.

Parma - Fiorentina

Ebből akár még jó találkozó is kikerekedhet, hiszen mindkét fél pozitív benyomást tett a sportszakmára az utóbbi időszakban. A két új edző alaposan felrázta saját - saját csapatát és úgy ez most már az eredményekben is ki fog jönni. Amaurinak még hiányzik a gól, ellenben Jovetic rohamosan szállítja - igaz, néha 11-esekből.

Bologna - Juventus

A Milan legyőzése idegenben még akkor is nagy fegyverténynek számít, ha tudjuk is az előzményeket. A jól szervezett Bologna feltörése is legalább ilyen siker lenne, ugyanis ez a Bologna csak kínkeservesen adja meg magát. Tegnap négy alapember volt ott a kezdőben Milánóban, a többiek piehenőt kaptak. A Felsinei ellenben kipihenten, az esélytelenek nyugalmával készülhet a vasárnap estére, s az is jó, ha olyan kapusod is van, mint a belga Gillet.

Napoli - Chievo

A kupa miatt hétfőre tették a Napoli soros bajnokiját, ahol nem könnyű ellenfél vár a Mazzarri teamre. A Chievo az elmúlt három bajnokit egyaránt bezsebelte, így felköthetik a gatyát a nápolyiak. A kupa elődöntő után és a Chelsea előtt nehéz elesz erre a meccsre koncentrálni, amiből nem sok jóü származhat. Cannavero eltiltott lesz, a Chievonál viszont mindenki ott lesz, aki számít.

Siena - Roma

Szintén hétfőn kerül megrendezésre és szintén ez sem lesz egyszerű meccs, a nagyobb nevű csapatnak. Bár a Siena teljesítményét befolyásolhatja a kupameccs, De Rossi sem lesz ott a Románál eltiltás miatt. Egy rómait már elkaptak a toszkánok, most jöhet a következő skalp. Nagyon megoszlik a vélemény a Roma idei szezonjáról - valaki szerint már egyre jobban összeállnak, mások viszont a meglepő vereségekre hívják fel a figyelmet. A sienai találkozó egy újabb vízválasztó lehet, erre a kérdésre.

Lazio - Cesena
Udinese - Milan
Cagliari - Palermo
Atalanta - Lecce
Catania - Genoa
Inter - Novara
Parma - Fiorentina
Bologna - Juventus
Napoli - Chievo
Siena - Roma 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr384083053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2012.02.09. 14:52:49

Atalanta - Lecce 2:1
Bologna - Juventus 0:2
Cagliari - Palermo 1:1
Catania - Genoa 1:1
Inter - Novara 2:0
Lazio - Cesena 2:0
Napoli - Chievo 2:0
Parma - Fiorentina 0:1
Siena - Roma 1:1
Udinese - Milan 1:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.09. 17:56:31

Lazio - Cesena 2-0
Udinese - Milan 2-1
Cagliari - Palermo 1-2
Atalanta - Lecce 1-1
Catania - Genoa 1-2
Inter - Novara 3-1. Nem apró szerencse, hogy pont a Novara jön szembe.
Parma - Fiorentina 1-1. Nagyon érdekes Amauri helyzete. Parmában kezdte olasz pályafutását. 2011 januárjában megint Parmában volt, a Juve kölcsönjátékosaként. 11 meccsen 7 gól. Nélküle lehet, hogy nem maradnak benn. AZtán Torinó és tétlenség. S most hazamegy, hogy rosszat tegyen.
Bologna - Juventus 0-2
Napoli - Chievo 2-0
Siena - Roma 1-2

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.09. 19:06:48

Lazio - Cesena 2:0

Udinese - Milan 2:0

Cagliari - Palermo 1:1

Atalanta - Lecce 2:1

Catania - Genoa 2:2

Inter - Novara 3:0

Parma - Fiorentina 2:1

Bologna - Juventus 1:2

Napoli - Chievo 1:0

Siena - Roma 1:1

406coupé 2012.02.09. 20:23:55

Lazio-Cesena 3:1
a többit holnap, remélem még mindig lehet ilyesmit :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.09. 20:37:21

@406coupé: Csak akkor, ha legkevesebb 5 mondatban összefoglalod azt, hogy mennyivel volt jobb a Nápoly a Milánnál. :)) (szóval, két szót az útról)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.09. 22:50:54

0-2-ről fordított a Lazio, 3-2-re a Iaquitával, Santanával meherősített Cesena ellen.

A kupában (elődöntő) a Siena 2-1-re verte a Nápolyt. Volt 2-3 vendégpaufa, gólvonalról kiefejelt labda. Nem megy be a labda mostanában.
Tiszta szerencse, hogy van visszavágó!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.09. 23:14:15

@mbemba: Sőt meg nem adott 11-es. Az ex-játékos (Contini) röplabdázott egyet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.09. 23:24:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Most látom, hogy mindezt 10 perc alatt 10 emberrel!

@Pietro87: Szóval, lesz még tavasz! :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.09. 23:27:34

@mbemba: Igen lesz még: megenyhül az idő, elkezdenek rügyezni a fák, többet lehet lenni a szabadban...:))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.09. 23:34:19

@Pietro87: Cavani ismét gólba borul és a San Paolo ismét dalra fakad! :)

Pont így:
www.youtube.com/watch?v=xqu_u1l7KhA&feature=related

oleandro 2012.02.09. 23:36:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Eddig reménykedtem, h. az uncsitesóék megelőzése igazából csak rajunk múlik, mert úgyis kipukkadnak majd előbb utóbb. És 45 perc után végre bekövetkezni látszott a dolog. Erre tessék.
Egy ilyen fordítás csak további morális erőt adhat egy amúgy sem gyengusz csapatnak.
Nagyon, nagyon nem jó ez így.:(
Azért grat. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.09. 23:57:08

@mbemba: Nagyszerű lenne, csak már egyre türelmetlenebb mindenki sajnos.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.10. 00:08:05

Köszi srácok, számomra a szezon eddigi legnagyobb élménye volt, durva érzelmek voltak bennem a 90 perc alatt.
Nem is tudom, kik érdemlik meg legjobban a kiemelést, talán legjobban a következő dolgokon múlt: Hernanes mentális gátat átszakító bombáján és hasznos passzain, megindulásain, Lulics okos gólján, cselein, plusz Candreva lecserélésével szinte a pálya egész baloldala az övé volt, és nem volt benne hiba, Ledesma a tökéleteshez közelítő szűréséin, Gonzalez irdatlan munkáján... Kvintesszenciája volt ez annak, hogy mit jelent csapatban mozogni és teljesíteni, a csapat a meccs "embere".
Utoljára ilyen padlóról felállásra Bolognában emlékszem, 2010 tavaszán, szintén 0-2-ről, de ott összehasonlíthatatlanul kisebb volt a tét, és emberhátrány sem volt.

A kupameccset éppen ezért - sajnos - nem láttam, de ez az eredmény kedvező a Napolinak. Így szerintem 70 százalék, hogy ők jutnak tovább.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.10. 09:36:58

Gilardino egy hónapra kiszállt!

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Iaquinta tényleg nagyon jó volt? (csak elfáradt)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.10. 10:32:07

@mbemba: Annál klasszisokkal jobb, mint amilyennek a Juventusban láttam legutóbb. Adott egy gólpasszt, értékesítette a büntetőt - néztem is, hogy most érkezett, és rögtön ő lőheti -, szerintem hiba volt ennyire korán lecserélni.

oleandro 2012.02.10. 13:19:35

Viszatérve a tegnapi "fordulatos" meccsre,ne legyen igaz, de azért az emberben bujkál a kisördög. Annyi mindent lehet hallani mostanában a calcioscommesse kapcsán.
És nem ez az első eset, hogy ilyen furcsa meccset produkál az élet a Lazioval.....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.10. 13:28:00

@oleandro: Én gondoltam hasonlóra a Lecce-Milan 3-4-nél, de utólag azt mondom, hasonló játszódott le, mint tegnap: a jobb csapat 10 emberrel is jobb volt - illetve Leccében 11-gyel -, és remek napot kifogva, megfelelő felspannolással sikerült nyerni.

Mire alapoznád egyébként, hogy nem volt tiszta? Illetve mikor volt ilyen, "furcsa" meccs, leszámítva az általam hozott, két éve történt mérkőzést?
És az is tény, hogy bár a tavalyi Lecce-Lazio 2-4 gyanúba került, de kizárólag a déliek miatt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.10. 13:29:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: olvastam, hogy holtfáradt volt.
@oleandro: annak idején az óvoda kertjében is fordulatos meccseket játszottunk. :-)

oleandro 2012.02.10. 13:38:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ha jól emléxem, bivalyerős csapatodat a hót gyenege Siena egy sima négyessel tömte ki nemrég....
De persze nem alapozok semmit semmire, csak én már egy ilyen kiégett cinikus állat vagyok... :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.10. 13:52:18

@mbemba: Ez igaz lehet, hónapok óta nem játszott.

@oleandro: Ennyi erővel legalább ilyen gyanús a firenzei 3-0 a Romának, ahol büntető is volt, és 9 emberrel fejezték be, nevetséges jelenetek között.
A sok botrány miatt hajlamosak vagyunk mindenbe rosszat látni, holott ilyen a futball. Azt sem hittem volna, hogy legutóbb a Juventus 0-0-át játszik a Sienával, vagy hogy Ibra egymás után kétszer is pofozkodik.

oleandro 2012.02.10. 14:17:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mindenben 1etértünk. A futballban minden lehet, még akár egy sima Roma-Inter 4:0 is:)

406coupé 2012.02.11. 10:38:30

itt a többi:
Udinese - Milan 1:1
Cagliari - Palermo 1:1
Atalanta - Lecce 1:1
Catania - Genoa 1:1
Inter - Novara 3:0
Parma - Fiorentina 1:1
Bologna - Juventus 1:1
Napoli - Chievo 2:1
Siena - Roma 1:1
csöppet valótlanra sikeredett :D

@mbemba: A meccsről. Barátnőmmel mentünk pénteken fapadossal, délután városnézés. Szombaton San Siro múzeum és túra. Eddig csak két hasonló kaliberű stadionban voltam (Camp Nou és Old Trafford), ezekhez képest szerintem hatalmas a lemaradás, mind a múzeum mind a shop terén. Legalább 10-szer ekkora a Barcáé és a ManU-é pedig itt ugye 2 csapat van. Vasárnap kb. két órával meccs előtt kint voltunk és vásárolgattunk. A meccs elég inger szegény volt, de helyszínen így is hatalmas élmény, még úgy is, hogy szétfagytunk. Sajnos mindkét csapat gödörben van, de legalább nem kapott ki a Milan amikor ott vagyok :). A Milanból Thiago Silva akit kiemelném, de ő mindig stabil formát hoz. A Napoliban Zuniga volt nagyon jó. Bár én a nagy kedvencemet Lavezzit figyeltem, óriási, hogy labdával gyorsabb, mint akármelyik Milanos labda nélkül. Persze oldalakat tudnék írni, de ez nem az én blogom :D.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.11. 10:52:11

@406coupé: Kösz!
,,csak két hasonló kaliberű stadionban voltam (Camp Nou és Old Trafford)" :)) Azért nem olyan rossz ez. Én nem voltam a másik kettőben. A rómaiban voltam, de ott mintha nem is lenne múzeum. Tény, nem kerestem!
,,nagy kedvencemet Lavezzit figyeltem, óriási, hogy labdával gyorsabb, mint akármelyik Milanos labda nélkül." És csak ilyen csapatok vannak a világon. Lehet, hogy van gyorsabb, de pont a napokban állapítottam meg magamban, hogy ő úgy gyors, hogy a labda folyamatosan a lábán van.

Írjál csak oldalakat, ha van kedved, a blog áll rendelkezésedre. Nagyon örülök, ha írsz! (ha komolyan gondolod: zsoit@freemail, küldhetek meghívót, nélküle..., ahogy akarod:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.11. 12:22:19

BOLOGNA-JUVE
PARMA-FIORENTINA ELMARADNAK!!

406coupé 2012.02.11. 20:01:47

Udinese-Milan 1:2!!!!!!!!!!!
Ez mekkora győzelem volt. Maxi Lopez csereként gól és gólpassz. Forza Milan!!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.11. 20:20:26

@406coupé: Én a másik félnek szurkoltam, csak részletekben láttam, akkor az Udine sokkal jobbnak tűnt.

Úgy érzem, hogy El-Shaarawy ott lesz az Európa-bajnokságon.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.11. 20:26:45

Így van El Shaarawy nagy tehetség, remélem minél előbb felébrednek az allenatórék és minél több fiatalt fognak bevetni hamarosan. Jövőre nekünk Insignét kell, a Juvénak Immobilét, a Laziónak meg Crescenzit - most akik így hirtelen eszembe jutottak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.12. 17:00:08

Inter-Novara 0-1!!!! Na ezért érdemes kiscsapatoknak szurkolni! (ma, anyagi érdekeim mást diktáltak:)
Karattyoló lőtt egy szép gólt, volt még egy-két helyzetük, de az Inter nyilván végig lövöldözte a 90 percet. Sneiijder egy óriási felsőlécet lőtt, Pazzini az utolsó percekben kábé hat méterről tette kapura a tutit, de Ujkani gyakorlatilag belevetődött a bombába.

Az utolsó 20-30 percben egyszerre volt pályán: Pazzini, Forlan, Milito, Sneijder!

A kommentátor szerint 50 éve nem nyert a San Siróban az Inter ellen a Novara. Akkor egy kupameccsen sikerült.
süti beállítások módosítása