Olasz fórum

Olasz fórum

Mi lesz még itt kérem szépen?! (33. forduló újra)

2012. április 24. - Pietro87

Ma kezdik el bepótolni a másfél hete lefújt fordulót - amiről egyébként mbemba itt már értekezett -, hivatalos nevén a 33. giornatát. Ezért úgy gondoltunk, hogy nem is írunk a meccseknek külön posztot, csupán adunk egy felületet, a kommenteknek, vitáknak, eszmecseréknek. Ja és fontos: az ott leadott tippek élnek most is, szóval akik még nem tippeltek a 33.-ra csak azok tegyék meg, a többiekét pedig bemásoljuk ide, vagy a személyes jogokat tiszteletben tartva, ők is megtehetik ezt. :)

Érdekességképp a Gazzetta előzetes kezdőiből szemezgetünk. 

Rögtön szembetűnik, amit az Atalanta - Chievo meccs kapcsán írnak - de ott van minden bergamói probabili formazioninál -, hogy Doni 2015 februárjáig el van meszelve. Kíváncsi leszek, hogy 43 évesen lesz-e reális esély a játékára, vagy gondolkozik-e még a fociban, akárhol is, jóval alacsonyabb osztályokban, ezek után. Persze a tényeket fel kell tüntetni, de valahol irónikus az egész. Egyébként szép számmal hiányoznak mindkét oldalról, jobbára sérülések miatt.

A szárdok utolsó szalmaszáljukba kapaszkodnak, és ha most nem tudják begyűjteni a három pontot, akkor sosem. Nem nézem le a Cataniát, de ők fognak hiányozni a szicíliaiaktól: Almiron, Izco, Barrientos, Carrizo, Legrottaglie. Persze a lista még folytatódik, de ők a kulcsjátékosok.

A Juventusnál elvileg csak az a kérdés, hogy mennyivel gyalulják le a B ligára készülő Cesenát. Ha a hazaiak szépen akarnak búcsúzni és meg akarják kavarni a scudetto vizét, akkor most még megtehetik. Amúgy is ilyenkor szpoktak jönni a meglepetések, amikor senki sem számít rá. A legnagyobb hiányzó Quagliarella lesz.

Pandev eltiltott, Lavezzi sérült a Lecce pedig nagyon harap. Nem véletlenül nem mertem bevállalni a Lazio győzelmét legutóbb ellenük, és ha teszek is hét közben szelvényt, a Napolira sem fogadok majd - csak egyszerűen szurkolok majd Cavaniéknak. Hazai oldalon nagyobb lehet a motiváció és a tét, ezért ők az esélyesebbek.

Szegény Genoát sajnálom, nem szeretném, hogyha kiesnének, menjen csak a B-be a Lecce - két év múlva úgyis visszajutnak. :) A Milannál viszont kellenének a pontok, hogy visszaadja a hitet, amely egyre inkább fogyóban van. Boatenget már a cserepadra írják és most Gilardino is csak ott kezdhet. Új edző a Griffeknél: De Canio - ő tavaly benntartotta a Leccét, ami jó jel lehet.

A Lazio nem engedheti meg magának az újabb botlást, persze ha az üldözősereg is hozza a szokásos formáját, akkor semmi gáz. Eltiltott egy szem se, viszont sérült dögivel akad a rómaiaknál. A Novara talán már feladta, legfeljebb a becsületéért fog holnap fél egykor küzdeni.

Zansásítva jönnek a további meccsek: Palermóban a Parma akár tovább növelheti a távolságot, a veszélyes zónától, mert a hazaiak is elég kiszámíthatatlanok. Egyébként szerintem a Parma bennmarad, csak idegesíti még egy kicsit a szurkolóit. A Fiorentina is tehet egy újabb csodát, amivel Luis Enriquét hozná nagyon kínos helyzetbe, magát pedig kicsivel beljebb a Serie B-től. Hazai oldalon az újabb bekapott négyes feledtetése a cél. Siena - Bologna: meg lesz az öröm -> a Serie A tagság, Udinese - Inter: a BL már csak halovány álom, legfeljebb egy Európa Ligára lesznek jók.

Aki még nem tippelt

Atalanta - Chievo
Cagliari - Catania
Cesena - Juventus
Lecce - Napoli
Milan - Genoa
Novara - Lazio
Palermo - Parma
Roma - Fiorentina
Siena - Bologna
Udinese - Inter

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr864470625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2012.04.24. 15:07:09

Cagliari - Catania 2-1 (A szárdok nem eshetnek ki!)
Atalanta - Chievo 1-1 (Csacsik megint hoznak egy döntetlent
Novara - Lazio 1-2 (Sajna a műfüveseknek annyi, Lazio meg harcban marad)
Lecce-Napoli 0-1
Palermo-Parma 1-0
Roma - Fiorentina 3-1
Siena - Bologna 2-0

madbalee 2012.04.24. 15:10:21

Cagliari - Catania 2-1 (A szárdok nem eshetnek ki!)
Atalanta - Chievo 1-1 (Csacsik megint hoznak egy döntetlent
Novara - Lazio 1-2 (Sajna a műfüveseknek annyi, Lazio meg harcban marad)
Lecce-Napoli 0-1
Palermo-Parma 1-0
Roma - Fiorentina 3-1
Siena - Bologna 2-0
Udinese - Inter 1-1
Cesena - Juve 1-1 (botlás lesz!)
Milan - Genoa 3-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.24. 15:22:51

@madbalee: Következő idénytől szerinted a San Siro is műfüves lesz? Én sajnálnám ha eltűnne a FŰ, nem vagyok oda a műfűért. Azért szerintem még nincsenek orosz viszonyok, hogy ne lehessen rendes fű. Csak normálisan meg kellene csinálni.

madbalee 2012.04.24. 16:43:03

@Pietro87: Nagy kérdés hogy milyen fű lesz. kopaszék a San Siro megvásárlásán is gondolkodt(n)ak, ami azért nem kis falat.

www.rossoneriblog.com/2012/04/21/galliani-milan-tried-to-buy-san-siro/

406coupé 2012.04.24. 17:13:47

Atalanta - Chievo 1:1
Cagliari - Catania 2:2
Cesena - Juventus 1:1
Lecce - Napoli 2:1
Milan - Genoa 3:0
Novara - Lazio 1:2
Palermo - Parma 1:1
Roma - Fiorentina 2:1
Siena - Bologna 2:0
Udinese - Inter 0:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.25. 13:15:26

LEHET, HOGY TI SEM TUDTÁTOK? :)) MOST MEGY A LAZIO, 3-tól a többség, 6-tól a Juve, meg a Milan. Azt gondoltam 6,30-tól, meg este nyomulnak. Sajnos, egyiket sem tudom nézni.

De majd jól beszámolok róluk! :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.25. 14:17:10

Sok sikert kívánok a BL-ben a Napolinak vagy az Udinesének.
Ennyi sérülttel, ennyi igénybevétellel eddig lehetett bírni.

oleandro 2012.04.25. 16:56:24

Na erről beszéltem. Ez a "kiélezett kűzdelem" a bronzéremért egyszerűen tragikomikus.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.25. 17:13:47

Csak most értem be a festésből :), alig mertem megnézni az eredményeket. 2-0 Leccében, el sem hiszem! (A Lazio eredményét 60 valahányadik percig láttam.) Most persze örülök, de ez az öröm csak pillanatnyi, hiszen hétvégén megint nőhet a különbség - van rá sansz. Benito egyszer azt írta, hogy a Napoli gyenge és erős szériákra osztotta fel a szezont, most elvileg az utóbbinak kellene következnie.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért ezt nem veszem be. :) Látod milyen kiszámíthatatlan a BL-ért küzdők formája, meccsről - meccsre változik, nem hiszem, hogy végleg be kellene zárnotok a BL kapuját. Bárki is lesz a harmadik nem fogok bánkódni, csak az Inter ne legyen ott. A Roma nálam félúton van, a szombati randink után lehet majd róluk véleményt mondani. Ha ott győznek még nem írom le őket, minden más esetben kiszállnak a BL harcból.

A Fiorentinának meg nagy gratula - győzni Milánó után Rómában is - remélem most már megmenekülnek. Már csak egy Genoa bravúr kellene, mi megtettük a magunkát: legyőztük a Leccét.

oleandro 2012.04.25. 18:03:35

Ezek után már csak abban reménykedem, hogy a Roma formája kitart a Napoli ellen is :)
(amúgy elég döbbenetes ez a Cselszkíj: hogy ment tovább szegény Napoli ellen, most meg a Barca ellen...)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.25. 19:25:14

Candreva kipontozódása az udinei meccs előtt meg hab a tortán. Egyszerre szerencsés és hihetetlenül balszerencsés ez a szezon. Viszont legalább a kérdés leegyszerűsödött: ha egyszerre következik az be, hogy a Napoli nyer Rómában, az Udinese pedig a Lazio ellen, akkor lehet nagyban emelgetni a kalapot a nápolyiak előtt, hogy tényleg megcsinálták.

Szombaton egy estére romanista leszek, és kérésre fotókat is csinálok erről.

oleandro 2012.04.25. 20:37:42

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem ők csinálták meg, legfeljebb a többiek nekik. De azért úgy legyen

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.25. 21:31:15

Annyi az egy előnyünk a Napolival szemben, hogy pontazonosság esetén a Lazio végez előrébb, ez már biztos, illetve ez elméletileg az Interrel szemben is meglehet. Továbbá a Romával szemben biztosan, az Udinesével pedig szintén elképzelhető. Ez jó arány, és ha valamiben észrevehető fejlődés a tavalyi szezon óta, az az, hogy megtanult rangadókat jól játszani a csapat. Más kérdés, hogy a kisebbek ellen viszont gyakrabban hibázik, de ez már megint ezer más eseménnyel függ össze.

Ilyen formában teljesen lényegtelen számolgatni, de mégis valamit:

Amennyiben a Napoli nem nyer Rómában, és az Udinese sem győzi le a Laziót, minimum is marad az egy pontos előny. Ez viszont azt jelenti, hogy az utána következő 3 meccset biztonsággal be kéne húzni, és a Siena meg az Atalanta ellen, akiknek már minden mindegy, ez nem is lenne megoldhatatlan feladat, de ilyen formában, sérültekkel és kifacsart emberekkel...
A legoptimistább elképzelés szerint is csak azt tudom elképzelni, hogy az Inter elleni meccs egy igazi, mindent eldöntő rangadó lesz. Viszont még egyszer mondom: a jelenlegi formában kár mindezekről fantáziálni. A legfőbb reményt tényleg csak a totálisan kiszámíthatatlan bajnokság jelenti.
süti beállítások módosítása