Olasz fórum

Olasz fórum

Spanyol-olasz 1-1 (nem reménytelen ez!:)

2012. június 11. - mbemba

Jó volt nézni a csapatot! Szurkolni mindig is lehetett nekik, de örülni nekik nem mindig.

Én ezt mindenekelőtt Prandellinek köszönöm! Bátor felállásban küldte fel az aranylábúakat, ráadásul a cserékkel sem visszakozott, hanem nyerni akart. Elejétől a végéig. Pedig, szerintem, a világ legjobbjai ellen focizott az olasz 11.
Balotelli, Cassano voltak elől, de Giaccherini és Marchisio is képesek cselekre, váratlanságokra, nem is beszélve Pirlo fantáziájáról. És ha ők ott vannak a pályán, akkor nem kell aggódni annyit a védelemért, azért a védelemért, amelyiknek Iniesta és Fabregas furfangjával kellett szembenézni (a gólszerző Di Natale és Giovinco behozatala jelezte, hogy van ebben a csapatban támadópotenciál – Di Natale utóbbi három idényében húsz gól felett lőtt). Bőség van elől, ez mindenképp ígéretes.
Maggio (szép felfutások), Motta (a fejes, melyet Casillas bravúrral védett), De Rossi (jó, ha a középső védő helyén vagy közvetlen előtte sem dadog a labda), Chiellini (előretör, majd ő gyakrabban is, óriási erőben van – mint mindig) egyaránt jól léptek be az akciókba, Bonucciért pedig egyáltalán nem kellett aggódni. Buffon egy kifutásáért annál inkább.
Kérdés maradt számomra, hogy Balotelli miért nem bikázott bele a bőrbe, mikor Casillasig ért a labdával. Ugyanakkor engem megnyugtatott a srác tegnapi viselkedése: nem lazsálgatott, hanem odarohangatott a labdás emberre. A sárgánál visszafogottan méltatlankodott.
És itt rátérnék Kassaira, a jogosan elismert játékvezetőnkre. Én nem gondolom, hogy ezúttal nagyszerű lett volna: Balotelli sárgája egy egyszerű szabálytalanság volt, a szándékosságot nem láttam – sok-sok esetben volt szándékosság (például Cassano oktondi Casillas-buktatása), amikor nem járt a sárga, Kassai szerint. Két-három buktatás (köztük spanyol is) számomra egyértelműen sárgával kellett volna végződjön, de nem így volt. Kassai nagyszerű (világszínvonalú) játékvezető, de ezúttal úgy érzem túlságosan is dicsérték, pedig tévedett többször is.
Csütörtökön 6-tól az írek ellen 3-1-re győző horvátok lesznek az ellenfelek. Di Natale rajta a gólok ösvényén, Olaszország a játék útján, ha nem térnek le róla, jól járunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr814577781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2012.06.11. 09:31:03

Remélhetőleg, balotelli padon kezd a tegnapi után...

Brukk 2012.06.11. 10:00:11

Kezdésnek több, mint bíztató. A kapott gólt viszont eszméletlen hiba előzte meg. Mindenki dícséri De Rossit, de szerintem a gól az övé volt.
Érdekesen alakul a csoport, mert - ezek szerint - a horvátok lesznek a mérleg nyelve.
Mindegy, megverjük őket, aztán játszunk egy 0-0-ás üdüléses csak ránk jellemző X-et az írekkel újabb fricskát adva az olaszfoci fanyalgóinak!

oleandro 2012.06.11. 10:10:00

@Kivlov: Miért ott? Az EB-n minden nevezett játékosnak ott kell ülnie, ha nem játszik? :)

@Brukk:Persze azt mindig lehet mondani, hogy a söprögető nem sepert jól. De azért én inkább a spanyolok nyakába varrnám a gólt,:)
Amúgy a hozsannázó sajtó már Beckenbauerhez és Baresihez hasonlítja. És azt írják, hogy ezek után Zemannak is le kell majd gondolkodni, hogy tényleg továbbra is csak középpályásként számít-e rá a Rómában, ahogy mondta.

Nem én vagyok, hanem én 2012.06.11. 10:15:14

Az van, hogy elfogultan nézted a meccset (ez persze nem baj), ezért Kassait sem tudod jól megítélni. Mert el tudja azt valaki képzelni egy spanyol-olaszon, hogy 1 játékosnál sem gurul el a gyógyszer? Hogy szinte nincs is reklamálás (amikor meg volt, akkor villant is a sárga egy spanyol esetében)? Hogy nincs túlzott szimulálás? Hogy mindkét csapat inkább magával foglalkozik és a focival, és nem a másikkal?

Mert itt az történt, hogy Kassai fogta a meccset, ugyanakkor engedte a játékot, ezért alkalmazott folyamatosan előnyszabályt, és konzekvensen fújt, ha a támadó az őt ért szabálytalanság miatt már nem érhette volna el a labdát.

Az összes kérdéses les szituációt jól ítélték meg! És ez nagy szó, pedig mindegyik határeset volt.

Azt írod Balotelli egy mezei szabálytalanság miatt kapott sárgát. így van. De ha visszanézed a felvételt Kassai mutatta neki, hogy az már a 4. volt, és valószínűleg a korábbi során beígérte Balotellinek a lapot. Aztán meg is adta neki. Ezért nem is reklamált Balotelli.

De több sárgát is így osztott ki, nem egy kifejezett szabálytalanság miatt, hanem több kisebbért egyszerre.

Cassano tényleg kaphatott volna sárgát, sőt... De ha ezt is visszanézed, akkor láthatod, hogy Casillas nem reklamálta foggal-körömmel a lapot. Mert mind a ketten és Kassai is úgy gondolta, hogy hülyeség az egész. És az is volt.

Kassai azért volt nagyszerű, mert az EB legjobban várt meccséből kihozta a maximumot; a totális futballt. Ezt csak elszúrni lehetett volna. A jó bíró pedig az, aki nem szúrja el, hanem hagyja, hogy megtörténjen, illetve nem hagyja, hogy elromoljon a játékosok miatt!

Brukk 2012.06.11. 10:27:52

@miklos.rabai: Így van, teljesen egyet értek veled! De ez a teljesítmény az egész stáb érdeme, nemcsak Kassaié, hanem Erős Gáboré és Ring Györgyé ugyanúgy. Ezt egyébként Kassai is ki szokta emelni.

csorsza 2012.06.11. 10:38:15

Az különben sem árt egy meccsnek, ha Balotelli minél hamarabb kap egy sárgát :)

kifordított nagyanyó 2012.06.11. 10:39:49

Így van gyerekek!Jó volt a meccs és jó volt a bíráskodás is.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.11. 11:49:31

Megint bukott a fidesz banda pártja Romániában. Az erőltetett megosztással Orbán lerendezte a magyarok esélyeit.
- Hazudnak csalnak a minisztériumai,
- a rendőrség padlón és tehetetlen, rossz a közbiztonság
- óriási a munkanélküliség
- minden gazdasági mutatóban Európa végén kullogunk
- folyamatos gazdasági megszorításokkal nyomorítják a népet
- aljas, embertelen módon bánnak el a rokkantakkal
- stadionokra, festményekre, MOL részvényekre herdálják az ország pénzét....

Ne tűrj tovább magyar, itt az idő.

Orbán banda takarodj!

MAti 2012.06.11. 11:57:18

Kassaihoz csak annyit, hogy Balotelli sárgájánál odament hozzá, és szépen elmutogatta neki, hogy 1...2...3...4... és most már itt a sárga.

Önmagában nem volt sárgalapos szabálytalanság, de sok lett az apró "tüskékből", ezért kapta. Biztos ezzel is lehet vitatkozni, de önmagában az nem érv, hogy az nem volt sárgalapos szabálytalanság.

Ellenben Cassano-nak tényleg járt volna.

Gea 2012.06.11. 12:27:30

Spanyoloknak nagyon hianyzik egy csatar (nerm Torres). ha nem Villa, legalabb Soldado ott lehetne...

maydayray 2012.06.11. 13:41:51

Kassai nem hibázott többet, mint a többi meccsen a sporik, viszont ahol nem mérlegelhetne, ő ott is mérlegelt, szóval messze nem vezetett világszínvonalon. De eddig egyik bíró sem, szóval kezdésnek OK.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2012.06.11. 14:03:36

Szerintem kifejezetten élvezetes meccs volt. Egyetértek a korábbi véleményekkel, hogy a bíráskodás így volt megfelelő. Kár lett volna több sárgát kiszórni, de Balotellinek kijárt, mert meg kellett fékezni. Kezdett elkanászodni. Sárga után vissza is vett kicsit.

Decca 2012.06.11. 14:10:24

Kéne válogatott szinten is egy Messi.

Bloodscalp 2012.06.11. 15:14:44

@miklos.rabai: szerintem nem. átlagos jó teljesítményt adott, semmi ok arra hogy ajnározzuk.
Lehet neki örülni, de ezt slágerember építést amit a nemezeti média csinál..hányinger, nem volt semmi extra a teljesítményben.-igaz nem is hibázott nagyot.

A kis knézi gyerek elvolt tőle ájulva, viszont. Az mtv nem képes egy normális közvetitésre...nemigen van itthon normális kommentátor-akit nagyrészt mki bír hajdú b. miértnem teszik be? forma 1 szintúgy, van 2 mtv, dunatv, és nem képesek focimeccset forma1-t egyszerre adni..:) röhej.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.11. 15:25:03

Kassai elég jól vezette a meccset, de annyira nem ahogy dicsérte őket Knézy, illetve az egész magyar stábot. Egyszer Fabregast tévesen állították meg lesen, de akkor érdekes, hogy hallgatott a riporter. :) Balottelinek úgy összeségében kijárt a lap, azért az esetért pedig szerintem adható is volt.

Engem Balotelli sajnos továbbra sem győzött meg, veled ellentétben. Próbálgatott, vissza is jött ha kellett, de voltak furcsa reakció a társakkal szemben és eladott labdái is, amkor szintén mást okolt, holott neki kellett volna figyelnie, hogy onnan már elmozgott a csapattárs.

A taktika a horvátok ellen minden bizonnyal változni fog, és Giovincót és Di Natalét is a kezdőbe várom ezek után, mondjuk Giaccherini és Balotelli helyére. A horvát védelem eléggé ingatag volt, az írek csak maguknak (és a bírónak) köszönhetik, hogy nem szereztek pontot. Egy 4-3-2-1-es felállást várok, mondjuk e verzió esetén még egy embernek ki kellene maradnia, mert én most már Balzarettit is a kezdőbe várom.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.11. 15:38:33

@Bloodscalp: Szerintem sem volt különös Kassai, magabiztosan, jól vezette ennyi. Persze együtt utaztak a repülőn Gdanksba, ezért ha néha rosszul is ítélt, csak épphogy meg szólta, hogy "hát, lehet én mást ítéltem most volna".

A Faragó is így adja mostanában a válogatott meccseket, ami még mindig jobb, mintha lenézné vagy kigúnyolná a magyar csapatot, de néha már túl soknak érzem azt a dícséretet. Az biztos, hogy van egy bizonyos stílusa Knézynek, ami NB 1-es meccseken inkább a magyar bajnokság kicsúfolásába csap át. Mondjuk ezt valahogy meg is lehet érteni, ahogy a körülményekről beszél néha.

Mezeyt az első futamokon bírtam, de most már egyre több hülyeséget beszél, inkább úgy mondom, hogy Wéber Gabinak sokszor kell őt kijavítania alap dolgokban. Annyi pozitívum van benne, hogy most már nem negatívként állítja be a Ferrarit és Schumit, mint anno, amikor Palikkal volt párban.

Bloodscalp 2012.06.11. 15:57:12

@Pietro87: ugynamár:) amióta van F1 közvetítés, nem tudnak olyat találni-kommentátort, aki csak véletlen eltalálná kit mutat a kamera:) pedig nem nagy kunszt, 1 csapatban 2 versenyző van...50%, elvileg tudniuk kéne, testvérem aki csak szereti nézni mint rajongó sisakról kocsiról külön levágja a dolgot, és ez csak a külsöségek közé tartozik.

A nyitómeccsen mikor Tyton kiütötte a 11-est, az a barom végig azt kiabálta hogy "megfogta, megfogta" pedig van különbség aközött hogy kiütnek és megfognak egy tizenegyest már bocs:)
és így tovább---süllyednek le kegyetlenül

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.12. 00:29:24

@Pietro87: Én a bíztató jeleket értékeltem. Örülök, hogy Prandelli úgy tűnik hat rá. Jó, hogy van mellette egy Cassano is, aki valami hasonló betegségen már túl van. Úgy tűnik! :)
süti beállítások módosítása