Olasz fórum

Olasz fórum

Véget ért a móka (megint mbemba). Véget ért a 2013-14-es Serie A!

2014. május 19. - Pietro87

 Különösebb izgalmak nélkül, de sok góllal és többnyire felszabadult csapatokkal ért véget a Serie A zárófordulója. A Juve vasárnap hazai pályán megünnepelte szurkolóikkal karöltve újabb scudettójukat, s közben könnyed focival győzte le a szárdokat. Ez szép volt, jó volt, de már itt a közelgő feladat előttük: meg kell egyezniük a gárda legféltettebb fogaskerekével, Contével. Állítólag ezekben a percekben is folyik a tárgyalás a klubon belül, miközben újságírók hada várakozik a Juve székháza előtt. Meglátjuk, hogy dönt a derék Antonio.

Amennyire nem tudom eldönteni, hogy Conte folytatja-e torinói edzősködését, annyira nehéz állást foglalni Di Natale sorsa mellett is. Mesterhármassl búcsúzott elvileg a profi karriertől, de a bizakodók szerint még rátesz egy évet legalább. Vagy hármat kapásból. Mindenesetre Toni példája veheti rá, aki "vénségére" lett kis híján gólkirály.

A fordulóból másfél meccset láttam: a Juvéből egy részletet, valamint a Napoliéból a teljeset. A nápolyiak játéka nagyon meggyőző volt, finomra hangolt összjátékokkal szórakoztatta a csapat a kilátogató 10 000 gyerkőcöt. Mertens és Insigne különösen villogott, de hogy mennyire ment a csapatnak, az Zapata két gólja mutatja. Mertens pedig egyszerűen zseniális volt a maga 2-2 góljával és gólpasszával. Ide kapcsolódó hír, hogy a klubnál nem tartanak pihenőt: Koulibaly, egy fiatal francia középhátvéd a Genkből, már orvosin jár a csapatnál.

Mivel Toni csak egy lesgólt tudott felmutatni a San Paolóban, így Immobile zsebelte be a gólkirályi címet. Ezzel a nagyszerű eseménnyel, majd' 40 éves átkot tört meg, ami a Toro-gólkirályi címet illeti. Bár nem ez volt a fő téma tegnap a Bikáknál, hanem Cerci és a rosszul elvégzett büntetőrúgás esete. A 90+-adik percben jártunk 2-2-es állásnál, amikor a Toro kedvenc 11-est lőhetett. Parmában már 2-0-ra mentek a hazaiak a Livorno ellen, így a Cerci gól ellökhette volna őket Európától. Azonban Cerci, Baggiósra vette a figurát - és bár nem méterekkel fölé, de - középre belevágta a kapusba. Szerintem ezután órákig nem tudott aludni. A Parma pedig óriási ünneplésbe kezdett ezután a Tardiniben.

Eldőlt, hogy hosszú évek után a Milan nem fogja képviselni az olaszokat Európában; de az utóbbi időkben rendre kijutó Lazio nevével sem fogunk találkozni.

A Catania szépen, győzelemmel tudott búcsúzni az élvonaltól; ellenben a Bologna és a Livorno ismét begyűjtöttek egy-egy vereséget. Nyáron lesz majd idő átgondolni mindhármójuknál a terveket, elképzeléseket, hogy aztán ismét megpróbálják kivívni Serie A-s tagságot. 

A Chievo nagyszerűen hajrázva végül lenyomta az Intert, amivel elrontotta az Inter argentinjainak búcsúmeccsét. Igen, Samuel, Milito, Cambiasso és az örökös csapatkapitány, Zanetti is búcsút int a klubnak. Nagy bajnokok hagyják el az Intert, ami jövőre ezzel alapjaiban fog átalakulni.

Még egyszer, csak a rend kedvéért a tabella fontosabb részei: bajnok a Juve (BL), mögötte a Roma (BL) és a Napoli (BL selejtező, olasz kupagyőztes) végeztek; őket követi a Fiorentina (EL csoportkör), az Inter (EL selejtező) és a Parma (EL selejtező). Búcsúzunk a Cataniától, a Bolognától és a Livornótól.

S, végül tippversenyünkben is eredményt hirdetünk. Mivel a fordulót mbemba nyerte elképesztő 3+4-es szelvényével, az élmezőnyben nem történt változás. Ami pedig azt jelenti, hogy éves tippjátékunk nyertese Inzaghi. Szívből gratulálunk ehhez a sikerhez.

1. Inzaghi 9
2. madbalee, Lucarelli 8-8
3. 406coupé 6
4. mbemba 5
5. Pietro87 3
6. Automata Hari 2

A calcio most búcsúzik, de ne feledjétek, hogy hamarosan érkezik is a világbajnoksággal és a Squadra Azzurrával. Addig is arrivederci!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr776182616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.20. 09:25:47

Amennyire élvezetes ez a lazaság az utolsó fordulóban, ugyanannyira ellenszenves! Tényleg a kettő között vagyok. Nem tudom máshol így elengedik-e magukat.

Szegény Cerci! Aztán lehet, hogy ez jó neki, hadd bűnhődjön korábbi hülyeségei miatt. Hogy majd okosabban jöjjön ki belőle!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.05.20. 11:36:21

@mbemba: Most nagyon úgy fest, hogy a Parma helyett, mégis a Torino megy EL-ezni. A Parmának van valamilyen bírósági ügye (tartozása) és ez miatt bukhatják az egészet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.20. 14:24:03

@Pietro87: én örülnék, de remélem, akkor nem a Toro romjai indulnak. Nyilván, Immobile aligha marad.

madbalee 2014.05.20. 15:52:01

Immobile 22 goljaval golkiraly. vagy jo 20 eve lett valaki ilyen kevessel golkiraly ugy saccolom.
Volt egy forumon egy lista, hogy a 90-es evek elejen voltak meg tizenakarvalahany gollal golkiralyok.

madbalee 2014.05.20. 15:59:11

Chievo is majdnem rekord keves ponttal maradt bent. A Messinanak volt par eve 31 pontja, mint utolso bentmarado.

madbalee 2014.05.20. 16:00:10

Igen Interböl ebucsuzik most a "fantastic four"
Hasonlo ez amikor mi Seet, Pippot, Nestat, Gattusot bucsuztattuk. Lehet, hogy ennyi ev elönyünk van az ujjaepitesben?:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.20. 16:00:24

@madbalee: majd listázok, van honnan előkeresnem. Így fejből maradona és platini jut eszembe. Ők, emlékeim szerint 2o alatt maradtak a 8o-as években. Azok az idők, amikor az olaszok védekeztek, az angolok ívelgettek.

madbalee 2014.05.20. 18:27:58

@mbemba: Ne faradj, mindjárt bemásolom. Pár napja erről ment kis beszélgetés a DK-ban:

Annak idején Maradona 15 góllal is tudott gólkirály lenni, vagy Platini 16 góllal vagy éppen Van Basten vagy Vialli 19 góllal.

Nézzük már meg milyen szánalmas a 1990-es lista:

1. Van Basten 19

2. Baggio 17

3. Maradona 16

4. Schillaci 15

5. Völler 14

6. Klinsmann 14

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.20. 20:13:55

@madbalee: Pedig micsoda nevek!!!!!! Elképesztő minőség!!!!!!!!!!!!!!!!!! (a 90-es gólkirály jelöltek)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.05.21. 08:15:33

@madbalee: Ambrosini is lehet, hogy befejezi! A Fiorentinával mindenképp. Mondta, hogy megfelelő ajánlat esetén, talán külföldre megy.

Nézegettem őt a firenzeiekkel. Elég gyakran későn ért oda az ütközésekhez. Nyilván, tudja, érzi ő, hogy abban a pozícióban több gyorsaság kell!

madbalee 2014.05.21. 16:38:27

@mbemba: Szerintem jobban tette volna, ha mar iden is levezet. USA, vagy valami arab ligaban szedje meg magat meg:)
süti beállítások módosítása