Olasz fórum

Olasz fórum

A KERÉKPÁROSOKNÁL IS OLASZ A VILÁGBAJNOK! (+ Bettini énekel)

2008. szeptember 28. - mbemba

Mesés vasárnap: reggel Valentino Rossi nyert világbajnokságot, délután pedig Alessandro Ballan nyerte meg a varesei országúti világbajnokságot.

Alessandro Ballan, vízhordóból világbajnok!

Hogy történt? Mindenki arra készült, hogy Paolo Bettini nekifeszül és így vagy úgy, de megnyeri sorozatban harmadik világbajnokságát. A spanyol csapat – a legnagyobb rivális –
is erre készült, nézték, hogy mit csinál a visszavonulását bejelentő Bettini, avagy Grillo, a Tücsök. Ennek megfelelően, várakozva, Bettinit méregetve kerekeztek Varese városában. 10 óra 30 perctől szórakoztatták az eleinte gyér sorokban álldogáló nézőket, majd idővel gyorsítottak, az olaszok tekertek elől többnyire, főleg Rebellin dolgozott sokat.
 
Az élmezőny két csoportra szakadt és Bettini nem volt az elsőben – viszont a spanyolok sem voltak ott. Ellenben ott volt Rebellin, Cunego és Ballan, mikor 3,8 kilométerre voltak a befutótól. Utóbbi, 29 éves venetói versenyző idén csak egy futamot nyert, mégpedig a Vueltán. Nos, ő 2 kilométerrel a befutó előtt rárajtolt és úgy kilőtt, hogy egyedül maradt, még csak hajráznia sem kellett.
 
,,Nem gondoltam, hogy megcsinálom, görcsölt a lábam az utolsó két kilométeren, de a közönség kisegített.” Tény, mikor Ballan beérkezett Mapei Cycling Stadiumba (az olaszok maguk hívják így – mbemba) a közönség, mint mikor egy forróhangulatú focimeccs van, úgy tombolt.
 
Bettini mit mondott? ,,Nehéz világbajnokság volt, nagyon feszült voltam. De most örülök annak, hogy egy fantasztikus csapatban fejeztem be a pályafutásom. Gratulálok Gallannak, akinek talán kevés győzelme van, de azok mind fontosak.”
 
Röviden erről a keveset nyerő világbajnokról: Alessandro Ballan 2004 óta profi, azóta a Lampre csapatában van. Legnagyobb győzelme a 2007-es flandriai körverseny megnyerése, illetve a már említett Vuelta-szakaszgyőzelem. Nagy presztízsű versenyen még, a Párizs-Roubaix-n (2006, 2008) nyert még két harmadik helyet. November 6-án lesz 29 éves a Castefranco Venetóban született kerekes.
 
A varesei vébé himnusza
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr94685877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása