Olasz fórum

Olasz fórum

Peruból Ausztráliába a Csendes-óceánon át

2008. december 14. - mbemba

Egy olasz a fejébe vette, hogy átevezi a Csendes-óceánt, azonban kimerültsége miatt fel kellett adnia tervét.

Hogy a hír kerekebb legyen, hozzá kell tenni, hogy a Peruból induló Alex Bellininek már mindössze 120 kilométer evezés hiányzott a célig. A mindössze csakis, azért indokolt, mert előtte 18 ezer kilométert evezett speciális csónakjával. A sportember felesége elmondta, hogy férje 15 kilót fogyott és zavartnak tűnt. Az ausztráliai rendőrségi szóvivő ,,teljesen kimerültnek” mondta a 30 éves Bellinit. A trieszti illetőségű csónakos 300 kiló száraz és liofilizált (fagyasztva szárított) étekkel vágott neki kegyetlen útjának.
 
Az amúgy, a lombardiai Apricában született vagány februárban indult az Inkák Földjéről Ausztráliába.
 
Az aláhúzások alatt egy-egy kép Belliniről, az ,,őrülttől" a szelíd párig.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr19820974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.14. 18:47:30

az Ocean Rowers, aki hitelesíti ezeket a csúcsokat, bólinott és elfogadta a rekordot, ezzel Bellini a nyolcadik, aki "átcsónakázta" a Csendes-óceánt. Elmesélte, hogy igen gyorsan kiürítette az őt felvevő hajó hűtőszekrényét. Ő az első, aki szigetek érintése nélkül kelt át a Csendesen. A teljesítményéről, azt mondta, hogy olyan mintha az édesség (tiramisu a kedvence) nélkül állt volna fel az asztaltól, de mindenképp elégedett az elért eredménnyel. ,,Az út érdekelt, és azt megtettem. Másképp fejeződött be, mint ahogy elképzeltem, de, amit megéltem, azt megőrzöm!"
süti beállítások módosítása