Olasz fórum

Olasz fórum

Egy woodstocki Olaszországban (Lalas olasz koncertfelvétele és egy rövid bemutató)

2009. január 10. - mbemba

Alexi Lalas. Mekkora figura volt! Ki itthon, emlékszik rá, alighanem az amerikai vébén (1994) megismert vörös sörényű amerikait ismerte meg. Mintha Woodstockból érkezett volna.

Mit tesz bő tíz év. Ez is Lalas, az is Lalas!

Mostanában Beckham Milánba igazolása kapcsán hallani róla. Ő ugyanis, annak az amerikai csapatnak volt menedzsere pár hónapja, amelyik az angolt kölcsönbe elengedte Olaszországba. Ma rövidre vágott frizurával, elegáns zakókban mászkál.
 
De itt inkább legyen szó arról a detroiti srácról, amelyik Amerikát elvitte Padovába. Olaszországba Amerikának azt az arcát vitte, amelyiket mindenki szeretni tudna. Szeretni lehetne, ha látnánk.
 
Mert mit csinált ez az amerikai? Jókedvet vitt Padovába, pedig az, amúgy sem Grönland északi csücske. Járt edzésre is, de ha a srácok az utcáról, elhívták focizni, akkor ő bizony elment velük. És ha az utcai focit befejezte, akkor este elment gitározni, énekelni és kajálni. Limbo volt a törzshely neve.
 
Vele tartott Padovába, barátnője is: Jill – fiúja edzésén – lefeküdt a kapu mögé és könyveket olvasgatott. Alexi – egyébként görög ősöktől származó amerikai – pedig focizott, és korántsem kutyaütőként, rúgott ő gólt a Milánnak is. Csapata, újabbkori fénykorát élte, míg ott játszott. Az első padovai idényéről van szó. Osztályozót játszottak és kivívták a bennmaradást, köszönhetően az amerikainak is (1994-95). A második idényben ő is gyengébb volt, a csapat is, ezért kizuhantak. Ezalatt egy csapatban küzdött vele: Nicola Amoruso, Fiore, Kreek, Vlaovic, Nanu Galderisi, Ciocci
 
Padovának azonban megmaradt egy emlék, egy vidám amerikairól, aki megmutatta, hogy milyen lehetne Amerika. Mert Lalas nem csak zenélt (amúgy leghíresebb csapatainak neve Gypsies, Hootie and the Blowfish) és jól érezte magát. Mesélik, hogy egyszer, mikor csapattársát – a salernói Galderisit – négerezték, akkor Lalas odament és rendet tett. Szóval jó csendőr is volt.
 
Lalas Olaszországban koncertezik (1995)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr85868666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.01.10. 12:01:52

A Brazilia elleni VB meccs maradt meg bennem legjobban róla, ott mennyit reklamált:)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.10. 13:31:41

Alexi tényleg jó arc volt, kellemes poszt-hippie illatot árasztott a kilencvenes években. Egyébként Beckhamről nyilatkozta a minap,hogy nem lepődne meg, ha március után is maradna a Milanban.

@madbalee: lehet, hogy pont ez tertszett meg a Padova vezetőinek ;-).

madbalee 2009.01.10. 17:47:56

@popp: Ja meg 98-as VB-n mennyit kritizálta a szövetségi kapitányt:)) Aztán azt hiszem nem is játszott 1 percet sem :P

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.10. 23:33:08

Van egy padovai barátom, ő mesélt róla, hogy
milyen jó fej volt Lalas, vagyis nem játszotta a profit, öntörvényű volt, abban az értelemben, hogy nem állt be a sorba, örömzenélt ha úgy hozta az élet. Semmilyen allűrje nem volt.
Több Lalast!
süti beállítások módosítása