Olasz fórum

Olasz fórum

Spagetti még gyorsabban (mbemba főz 4.)

2009. július 11. - mbemba

És most gyűjjön kedvenc receptem! Elkészíteni ezt a jó kis receptet legalább 10 percbe kerül. Szóval az a kifejezés, hogy nehéz, rendkívül találó ebben az esetben. Ráadásul, baromi drága kaja!

A serpenyőben szebb volt!

Szóval Ődrágaságát, a fokhagymát (két személynek, mondjuk hat-hét gerezdet) az olajon megfuttatjuk (nem nagyon), aztán a csípős paprikát (egyet, s felet, én úgy felületesen kivagdostam az ereket és a magokat, csipősségért amúgy sem kell aggódni) is beletesszük a jó öreg serpenyőbe. Sütjük egy kicsit együtt, majd villával jól megnyomkodjuk őket (két percig szoktam erőszakoskodni velük).
 
Közben fő a spagetti a kicsit azért olajos-sós vízben, és innen három-négy kanálnyi vizet átmerünk a serpenyőbe, és amikor ez a víz elpárolog, akkor, amikor összekevertük a tésztával, már készen is van a Spaghetti con aglio, olio e peperoncino, vagyis a Fokhagymás-olajos spagetti.
 
Én ezúttal tettem rá parmezánt, meg fekete borsot. Bazsalikomot is tettem rá! A petrezselymet elfelejtettem! A bort már megint elfelejtettem meginni mellé.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr81237389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2009.07.11. 13:04:05

a legjobb kaja
lehetne meg tobb recept

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.07.12. 21:37:08

Nekem is az egyik kedvenc kajám, a szószt a tészta levével lehet "levesíteni", egy milánói nőbarátom főzte így. Szerintem a bazsalikom jó ötlet, vagy a petrezselyem is jól hangzik (bár az már komolyabb átértelmezése az aglio oglio-nak), de a kettő együtt az nekem nem tetszik (úgyhogy talán jó, hogy kimaradt:D).

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.07.13. 22:10:07

Most meg is főztem vacsorára, köszi az ötletet!

http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.07.15. 11:04:17

Nekem a spagetti az egyik kedvenc ételem, de még ilyen "fokhagymásan-olajosan" nem ettem, ráadásul csípőspaprikával :))) Azért ki fogom próbálni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.15. 13:21:47

@klematisz - klematisz.blogspot.com/: Meglátod, hogy még csípősebb paprikával sem lesz nagyon erős. De ha az ereket kiszeded még kevésbé. Uff!
Fontos lépés a tésztavízből átmerni pár kanállal.

lifelike 2009.07.29. 19:32:17

nekem nem sikerult
semmi ize nem volt
mit basztam el?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.31. 13:20:43

@lifelike: Valamit nagyon! :)) De tényleg!

A fokhagymánanak szerintem magában is lenne egy jó íze.
Lehet, hogy nem volt enyhén sem csipős a paprika!
süti beállítások módosítása