Olasz fórum

Olasz fórum

Mi került az ellenörzőbe? (Serie A, felsőház)

2010. május 19. - mbemba

Így végigírogatva az első tíz csapat alakítását számomra a fiatalok nagyon gyenge játéka a legszembetűnőbb. Santon, Giovinco, De Ceglie, Motta nagyon gyenge volt (Balotelli egy másik eset, de…). Ez az év kellett volna, az legyen, amikor befutnak, amikor olyan kedvencekké válnak, hogy csapatuk vezetői, ha akarnák sem tudni eladni őket, mert a szurkolók éhséglázadásba kezdenek az ülősztrájk után. Most pedig gyüjjenek a csapatok, meg évvégi jegyeik!

 
  1. Inter 9-es. Hogy miért nem 10-es? Mert valóban izgalommentesebben is be lehetett volna vinni a hajót a kikötőbe. És hogy Mourinho miért nem 10-es? Mert Balotellivel nem tudott mit kezdeni (bár ha Őmogorvasága elintézi a Bayernt, akkor ő lesz a hős), illetve mert kísérletezett Quaresmával, meg Mancinivel.
Amúgy zseniális volt a csapat, főleg a BL-ben. Múúú nagyon összetette a csapatot, és amit még jobban csinált, az a csapat összeválogatása. Mind nyerő típusú játékosok, meg áldozatkészek, meg robotolni tudók és focizni is nagyon tudók! Eszembe jut, hogy két említetten kívül Santon volt, aki elveszett az idény küzdelmeiben.
 
  1. Roma 8-as. Ez egy olyan idény volt, amelyikről popp 30 év múlva, majd meséli, hogy: jött a szuperszimpi Spalletti helyett, az a maszuta Ranieri – naaaagyon béna volt a Juvéban –, de valami történt vele, és nem tudtunk veszíteni hosszú-hosszú hónapokon át. Győztünk, mint a honvédjeink 49 tavaszán.
Hogy mi volt a titka a diadalmas hadjáratnak? Ranieri nagyon sokat nem változtatott, azon kívül, hogy a Spalletti üldözött Julio Sergióra bízta a kaput. Mondjuk javított az is az eredményeken, hogy Mottával nem kísérletezgetett, hanem a megbízhatóbban védekező Cassettit tette a jobboldalra. Na és bízott Vucsinicsben, aki végül csapatgólkirály lett Tottival együtt (14-gyel).
 
Pizarro, olyan mint Pirlo, csak jobb! (2009-10)
Nem lehet nem megjegyezni, hogy ha Pizarro nem chilei, hanem brazil, akkor csak úgy jönne a tömjén. Juan és Riise sem volt talán még ilyen jó. De Rossi pedig volt is és lesz is. Totti viszont…
 
  1. Milan 5-ös. Édeskevés volt ez a teljesítmény! Egy ekkora csapat néha lelkesítően is kell focizzon, de ez csak percekre, félidőkre sikerült 2009-10-ben. A szurkolókról pedig annyit, hogy szerintem fontos lenne, ha a csapat hívei elfogadnák, hogy ez van – nincs pénz most klasszisokra –, és nem zúgolódnának folyton. 
Az én véleményem az, hogy ebben a keretben ennyi volt. Ronaldinho már nem az a játékos, aki bajnokságot nyer valakinek. Gattuso sem a régi – óriási bánatomra –, Inzaghi pedig már csak azt számolgatja, hogy mennyi is van még hátra – meg persze, ha hagyják, játszik szívét-lelkét pályára téve. Az egy másik gond, hogy pont Pirlónak kell-e a legtöbbet játszania (ő a bajnokságban legtöbbet játszó Milan-játékos). Szerintem, őt is szabad lecserélni, mint például Tottit – mondjuk Seedorf helyettesíthetné is. Vagy lehet, hogy ki lehetett volna próbálni az ő szerepköre nélkül.
 
  1. Samp 7-es. Genovában áldják azt a percet, mikor Firenzében meghozták a döntést Pazzini elküldéséről. Meg Garrone elnök is minden dicséretet megérdemel, mikor Cassanóban a lehetőséget látta, nem a bajkeverőt, de persze Del Neri is zseniális volt, mikor Cassanónak azt mondta, hogy csak fújd ki magad, gyere vissza, ha felkészültél újra testben és lélekben.
Aztán persze túl az említetteken jó volt Palombo, meg a kapus Storari is nagy vétel volt, akárcsak Guberti, aki csellel-lendülettel képes helyben hagyni direkt ellenfelét. Nem emlékszem, hogy láttam volna gyengén játszani Tissonet: védekezik, meg támad, mindkettőt ige-igen határozottan. A hátvédsorban klasszisok nincsenek, de valahogy mégiscsak működött ez a részleg is. A Palermo és az Inter mellett, nekik sikerült veretlennek maradni hazai pályán.
 
  1. Palermo 6-os. Egy zsenge hajszálon múlott, hogy nem sikerült a nagy álom: a Bajnokok Ligája elérése. Igazából az ők sorsuk most dől el: sikerül megtartani a Pastore, Kjaer, Cavani hármast vagy sem – ez itt a kérdés (Miccoli maradása nem kérdéses, szerintem). Az Európa Liga fura egy kupa: ha valaki eljut, mondjuk az elődöntőig, az nem sokat jelent, viszont ahhoz, hogy a bajnokság gyengébben sikerüljön egy pár ponttal, ahhoz pont elég.
  1. Napoli 6-os. A Palermo nagyobb meggyőződéssel haladt a BL felé, mint a nápolyiak. Lényegében ugyanaz mondható el róluk, mint a Palermóról: sikerül megtartani az értékeket? Mennyi energiát szippant le az EL?
A két utóbbi csapatról pár hete már írogattunk. Megjegyezzük a nápolyiakról, hogy idén a nápolyi Cannavaro jobb volt, idén szürkécske, 2006-ban hérosz Fabio. A Besztercebányáról Pozsonyon és Brescián át Nápolyba költöző Hamsik pedig szédületes.
 
  1. Juventus 3-as. Idény elején úgy lehetett gondolni, hogy egyfajta Dinamo lesz a Juve, vagyis a válogatott legjava összejön, és jól összerázódik a vébére. 15-ször kapott ki a Juve, negatív gólkülönbséggel zártak! Vergogna (Szégyen!) – kiabálják mindenfelé.
Sok volt a sérült, nagyon sok, köztük olyan is, aki nagyon számít, ha hiányzik, de erre a szerény játékra nincs alibi. A helyezés egyáltalán nem fejezi ki a reménytelenséget. Annál pedig ugyebár nincs rosszabb!
 
Nem érnek a nyomába
Chiellini, az igen! Egy szörnyen játszó csapatban nagyon jól focizini iszonyú nehéz, de neki sikerült. Hihetetlen, de a csapat két legjobb góllövője Del Piero és Trezeguet lett, 9, illetve 7 góllal. Amauri szörnyű volt, akárcsak Grosso, de számomra még nagyobb csalódás talán, hogy a fiatalok is lebőgtek: Giovinco kapott lehetőségeket, de élni nem tudott vele és De Ceglie is szerénykedett.
 
  1. Parma 6-os. Ne feledjük, hogy az egyik újoncról van szó! Szép ez a nyolcadik hely, és lehetett volna szebb is, ha például Panucci nem rúgja össze a port Guidolinnal (Lippi ezért nem számít az ilyen játékosokra, mert valahogy Panuccinak is majdnem mindig sikerül bajt kevernie – képzeljük el, hogy ez pont a vébén sikerül).
 
Aztán volt egy nagy-nagy hullámvölgy is: december 13-án nyertek egyet az emíliaiak, aztán egészen február 28-ig csak két pont jött össze. Újra megmutatta magát: Bozsinov, Lanzafame, Jimenez, de a lesajnált világbajnok Zaccardo is jó szezont teljesített. Biabiany pedig előbb-utóbb elismertebb helyeken futkos majd. Majdnem megfeledkeztem a kapus Miranteről pedig talán ő a leg. Ahol Guidolin az edző, ott jó a csapat.
 
  1. Genoa 5-ös. Befértek a felsőházba, de… Szóval többet vártunk tőlük, meg ők is maguktól. Úgy érzem, az a gond a csapattal, hogy mivel mindenki iszonyatos munkát végez, nincs olyan csatár, vagy bárki, aki friss lábakkal, aggyal érne fel a befejezéshez - nehéz Milito nélkül, na. A legeredményesebbjük a 7 gólos Palacio volt.
A 61 kapott gól nagyon soknak tűnik – az utolsó 15 percben kapott 17 pedig rengetegnek. Az is benne van a gyengébb teljesítményükben, hogy miután nem égette feneküket a pokol tüze – egy percig sem –, Európa viszont távol volt, Gasperini játszatott fiatalokat is. Rudolf nem csak tudását, küzdőképességét is vinnie kell.
 
Bocchetti és Criscito teljesítménye Dél-Afrikát érdemel talán.
 
  1. Bari 7-es. Gratulálunk! 50 pontot még soha nem szerzett a Serie A-ban a Bari. Néha hatalmasak voltak, néha pedig azt mutatták, ami elég egy újonctól. Övék a Serie A leggyorsabb játékosa, Alvarez. Annak idején, mikor a két honduraszi Suazo és Alvarez együtt focizott a Cagliariban, akkor úgy tartották a szárdok, hogy a világon csak egy gyorsabb van, mint Suazo, ő pedig Alvarez.
Fontos volt, hogy Ventura nagyon kezében tartja a dolgokat – kis túlzással, mint egy szovjet kézilabdaedző. Langella és Kutuzov volt a két jegyzett név, és ők voltak azok, akik alig voltak pályán, mert sérültek voltak, mert nem teljesítettek. Bonucci szereplése Lippit most győzte meg. De Masiello, Barreto, Gazzi is remek volt, nem beszélve a többször bukott Almironról. Koman gyötrődött szépen, de kiverekedte magának a kezdőt – végül 16 meccsen szerepelt –, lőtt két gólt is, ami szép dolog egy Olaszországban focizó magyartól. Gosztonyi bemutatkozott. Komanra visszatérve: jövőre, ugyanennyit előre! Szerintem találó: Legyen ő a mi Nedvedünk!
 

Meggyőzte edzőjét

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr932013241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rino 2010.05.19. 11:35:56

Milan 5:( fáj a szívem, de lehet hogy igaz, csak én elfogult vagyok. bár belegondolva, jó párszor ott lehettünk volna, mert az inter bukdácsolt. ettől függetlenül persze a Milanról beszélünk, tehát a 3.hely semmiképp nem eredmény.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.19. 13:21:55

a juve EL-ÉG-TE-LEN! BUKÁS! :)

fasza poszt, zsolti!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.19. 13:29:03

@_benito: Nem is olvastad végig, te! :)

Nem használtam a beáraznit, pedig ott volt a görcs folyton, de... legyőztem! :))

Calogero 2010.05.19. 13:55:50

Mbemba : 10-es
köszi az írást, jó volt olvasni, bár a Milan szurkolós résszel nem feltétlenül értek egyet, szerintem lenne mit kisajtolni Berlusconiból és nem csendben végigaszisztálni ahogy a klub a szemeik előtt sorvad el

Grigorij 2010.05.19. 14:30:56

Én is a Milan részt kifogásolnám...
"A szurkolókról pedig annyit, hogy szerintem fontos lenne, ha a csapat hívei elfogadnák, hogy ez van – nincs pénz most klasszisokra –, és nem zúgolódnának folyton. "

Ez nem igaz!
Egyrészt a szurkoló mindenhol úgy viselkedik, mintha övék lenne a csapat, hogy amit tesznek az OK, míg a tulajdonos, az edző és a játékosok pedig szándékosan szart tennének!
Lásd FTC náci söpredéke vagy a Honvéd sértődött "köménymagja"...
(Szerintem a tulajnak ki kellene fizettetnie velük a károkat)

Szóval a Milan esetében valóban hiba pénztelenségről beszélni, mert hiába esett vissza Berlusconi vagy 40 helyet a világ leggazdagabb embereinek a rangsorában, a vagyona azért alig kevesebb, mint jelenleg Abramovicsé...
Tehát ha akarná LENNE pénz!
De a Milan (NAGYON HELYESEN) nem áll be a mai öngyilkos trendi mozgalomba! Nem vásárol össze-vissza százmilliókért sztárokat, akik max a sportboltban hozzák vissza a beléjük ölt manit!

Vagy ugye a Real meg a City itt 10-est kapna, pedig elköltöttek százmilliókat (a Real gyanítom már milliárdnál lehet az évek során) és semmi!
A Real a szupersztárocskákkal KUKA! A City a arab tejesemberrel még BL-be sem...

De a szurkolónak az kell, hogy jöjjön a zselés buzzancs, aztán ha bukta van, akkor takarodjon az edző!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 15:02:24

@Grigorij: "Tehát ha akarná LENNE pénz!
De a Milan (NAGYON HELYESEN) nem áll be a mai öngyilkos trendi mozgalomba! Nem vásárol össze-vissza százmilliókért sztárokat, akik max a sportboltban hozzák vissza a beléjük ölt manit!" - mostanában ugyan tényleg visszafogta magát Silvio, de a kilencvenesek elején ő indította az aranylabdást a padra is mozgalmat, amikor Papint leigazolta csak azért, hogy addig se legyen Marseillesben. Aztán nem is olyan régen ott volt még Rivaldo és Cafu megvásárlása ugyancsak a padra.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 15:03:43

A cikk egyébként jó, bár szerintem Rani a Juvébam sem volt rossz, ezt bizonyítja a zebrák idei szezonja is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.19. 15:34:16

@Grigorij: Én csak óvni akarom őket,:) mert így folyton csalódni fognak!

Tegnap Silvio ilyeneket mondott: ,,...nincs lehetőségem hatalmas összegeket költeni" (ugyanakkor hozzátette, hogy Ronaldóért képes lenne örültségekre is, mert a people megértené).

Van egy olyan tényező is, hogy miniszterelnökként sem engedheti meg magának, hogy disznónagy összegeket költsön ,,vállakozásában". És ez nagyon helyes így!

@Calogero: Kösz!

@popp: ,,Juvében sem volt rossz!" És ezt most mondod? :))

Calogero 2010.05.19. 16:06:24

@mbemba: a miniszterelnökként sem engedheti meg magának, hogy disznónagy összegeket költsön áll szerintem is legközelebb a valósághoz.
Beengedni meg senkit nem akar nyilván az üzletbe, szóval a Milan szurkolók a legjobban akkor járnak, ha legközelebb Berlusconi ellen szavaznak majd a választásokon

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.19. 19:22:33

popp: Tényleg nem emlékszem, hogy te hogyan vélekedtél Ranieriről, de a többség nem írt szonetteket Ranieri csodás torinói tetteiről! :)

De így látva Ferrarát és Zaccheronit tényleg nem volt szörnyűség!

madbalee 2010.05.19. 19:51:27

Kívéncsi leszek az alsó ház osztályzataira is:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 20:55:37

@mbemba: Szerintem kevésbé voltam szigorú vele, de az idei év mutatta meg igazán, hogy ott sem dolgozott rosszul.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: az ezüst is szépen csillog.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.19. 21:47:52

@popp: Nekem néha a bögyömben volt. Ült ott, néha állt, de nagyon mamlasz volt: nem mert cserélni, mindig feszült volt, folyton csak magyarázkodott.

Aztán Rómában nagyon kinyílt. Nem túlzok: több mint zseniálisnak éreztem, mikor a derbin De Rossit és Tottit kispadra tette! (nem csak a meccs után mondtam ezt)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 22:11:13

@mbemba: Igen az egy jogos és tökös húzás volt, simán benn volt a pakliban akármelyik kiállítása, ráadásul rosszul is játszottak.

Most azt olvasni, hogy nyáron átállna a Spalletti-féle felállásról a 4-4-2-re. Állítólag Burdisso és Taddei megtartását, valamint az Arsenalos Eboue, a 'Poolos Benayoun és a genovai Sculli leigazolását kéri. Simplicioról már télen is meg a napokban is úgy beszéltek, mint tuti érkezőről, de most a menedzser cáfol.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.19. 22:32:42

@popp: Sculli nagy kedvencem. Szerintem ugyanazt tudja, mint Delvecchio!

Erről jut eszembe: Taddeit lestem az utóbbi félévben, miután folyton megvédted őt: le a kalappal!

oleandro 2010.05.20. 00:26:50

Nagyjából 1etértek, Mbbemba, de nem hazabeszélek, amikor azt mondom, hogy a a legkomolyabban gondolom, hogy ha az Inter teljesítménye 9, akkor a Romá-é minimum 10!. Figyelembe véve a csapatok költségvetéséhez és a keretek erősségéhez képest nyíjtott teljesíményt, és az évsorán mutatott fejlődést!
De szerintem a Romá-nak az ősz (eleje) miatt jó az a 8-as. Az inter-nek meg 7-et adnék a Serie A teljesítményére: kb azt nyújtotta, mint a Bari - magához mérten. (na jó, 7.5 -et, mert azért ha nem is dicsőségesen, de csak behúzta ezt az évet is.)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 00:42:55

@mbemba: Mármint előttem, hogy mindig bevédtem, vagy Rodrigo teljesítménye előtt? Persze a foci blogokra kommentelő úriközönség szereti alapból komplett idiótának tekinteni az edzők többségét (hajmeresztő, hogy Lippiről, mit le nem írnak egyesek, itt-ott-amott), de az azért nem lehet véletlen, hogy az átlag szurkoló véleményével ellentétben mind Spalletti, mind Ranieri nagyon számított rá.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 00:49:24

Ja, kiváncsi vagyok, hogy Chile válogatottjának is fazont tud-e adni Pizarro a vébén, mindenesetre drukkolok a srácnak.

oleandro 2010.05.20. 08:48:56

@popp: Pizza sajnos nem. Évekkel ezelőtt lemondta a válogatottságot vmi vita miatt, és azt nyilatkozta nemrég, hogy ha már így alakult, akkor ő most is tarja magát ehhez.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.20. 09:45:44

@popp: A játéka meggyőzött arról, amit mondtál!

@oleandro: @popp: Nézegettem egy kicsit Pizarro után... és mit látok? Hogy az Interből érkezett, teljesen elfelejtettem!

Olvasom, hogy az edző és elnök komolytalan volt. A játékosok pedig nem vették komolyan a válogatottat. Néhányan részegen futottak be edzésre.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 12:24:48

@mbemba: Spalletti bronzérmes Udineséjénél volt kulcsember (ott hasonló színvonalon játszott, mint az idén), onnan kapta ki az Inter, ahol hanyagolták, ezért jött hozzánk.

@oleandro: hm, ezt nem tudtam. Nem baj legalább kipiheni magát.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.20. 12:43:07

@popp: Arra viszont emlékszem, mert Udinében láttam őt, élőben, nem is egyszer.
A chievós Pinzi teljesen hasonló játékos, fizikumra is. Ő is onnan indult, és most sajnos visszatér Udinébe. Ő elébb játszott Chievóban, de Pizarro-félét játszott az Udinében.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 13:41:19

@mbemba: Na akkor jövőre megnézem magamnak ezt a Pinzit.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 21:27:56

Szép gólok, szó se róla, hanem Vucsinicsnek is volt néhány formás találata, egyet berakhattak volna. Abban meg biztos voltam, hogy Maicon dugója lesz az első.

madbalee 2010.05.20. 22:07:44

@popp: Palladino vagánysága sem egyszerű:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.20. 22:21:11

Huntelaar nagyon meglepett, nem is tudtam, hogy tud ő ilyet. De ebből a 20-ból a cataniait értékelem a legtöbbre. SZABADRÚGÁS-FIGURA, miért nem csinálják a gyenge csapatok? Nem kellenek ingyen gólok? (Cataniában védjegy)

.Frajti 2010.05.20. 23:46:36

Asszem a feledés homályába veszett már itt, hogy miként is került JS a Róma kapujába. Nem volt üldözve Spaletti által. Egyszerűen Doni volt az elsőszámú kapus. A cserekapus változóan, de többnyire Artur. Sor nem került rá úgyse. Aztán Donieber emberünk megsérült, jött Artur, fogott pár lepkét, és repült is a kezdőből. És ekkor jött JS, és tette magát olyan alapemberré, hogy magam is csodálkozom, miért nincs a brazil keretben.

.Frajti 2010.05.20. 23:48:39

Az rémisztően vicces, hogy a Sampból azokat emelted ki, akik Fantasy csapaton tagjai voltak. :))))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.21. 00:58:13

@mbemba: Igen, az nagyon ott volt! Én is nagy híve vagyok a jó kis szabadrúgás variknak. Az a baj ezekkel, hogy ha egyszer elsütöd már figyelnek rá. Emlékszem a Spal korszakban voltunk tele ilyen fifikás gyors pontrúgás fajtákkal, aztán egy idő után kifigyelték őket.

Erre a gólra emlékszem, abban az időszakban volt, mikor a Milannak nagyon adta a gép, két hajrábeli Huntelaar góllal fordítottak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.21. 08:46:04

@popp: Nem értünk egyet. Mindig van másik variáció. OLyan nem, mint a nadrágtologatós:), de más igen, és milyen egyszerűek!

A cataniai-figura! olaszforum.blog.hu/2008/11/18/a_cataniai_figura_videoval

soadfan 2010.05.21. 18:39:26

Reklámozom a blogodat!!!
www.sportreklam.blog.hu
Szeretnél ÓRIÁSHIRDETÉST a blogomon. Írj egy hozzzászólást, s már fönt is vagy!!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.21. 19:19:42

@sportosblogo: De csak akkor, ha én is nagy leszek és sikeres!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.22. 07:39:53

INZAGHI egy évvel hosszabbított!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.22. 15:01:33

Cruz és Inzaghi a mai naptól nem tagja a csapatnak. A Kertész szerződése lejárt és visszavonul, Inzaghi pedig közös megegyezéssel szerződést bontott és a jövőben fiatalokkal fog foglalkozni. Simone személyében a 2000-es, fantasztikus Lazio utolsó játékosa is elhagyta a csapatot. Mindent köszönünk!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.26. 22:39:21

A chievói Di Carlo megy a Samphoz!

(holnap lesz hivatalos, de az említett már nyilatkozott)

Szerintem, ez jó lehet Komannak!
süti beállítások módosítása