Olasz fórum

Olasz fórum

Akár bajnok is lehet a Napoli

2011. február 13. - mbemba

Szerény, visszafogott játékosok a nápolyiak. Afféle anti-Ibrák. A meccsek végén rendszeresen legjobbnak választott Cavani pedig ebben is túltesz mindenkin. Talán ezért volt, hogy eddig sikerült úgy nyilatkozni folyton, hogy: A következő meccs mindig a legfontosabb, Beérném a harmadik hellyel is, Dolgozunk tovább. Mi lesz most, a római 0-2 után még mindig képesek nem beszélni az arany esélyéről? Úgy tűnik képesek rá. Egy wizzernyi távolból azonban kijelenthetem: Bajnok lehet a Napoli!

Valami hihetetlen erőnlétben van a nápolyi csapat. Számomra a barcelonai Eto’o – mármint a Barca-Interen látott – példát jelent; befejező csatárként ott volt folyton a védelemben is. Na, ebben a Nápolyban Cavani és Lavezzi hétről-hétre megcsinálják ugyanezt a munkát. S Hamsik is ott tűnik fel, ahol kell – ha nem tépett, idétlen frizurája lenne, hanem nagy sörénye, akkor sokaknak eszébe jutna Gullit.
 
Mikor Anti-Ibra Cavanit és Lavezzit nézem gyakran ugrik be a Cancellara-féle gyorsulás: ott sprintel két ember egymás mellett iszonyú sebességgel, s akkor az uru, meg az argentin még tovább tud gyorsítani egy hat fokozattal. A hihetetlen ütemérzékű Juant többször is megelőzték a nápolyiak; Riisét Maggio úgy futotta le, mintha a norvég helyben futna.
 
Vagyis Mazzarri hihetetlen munkát végzett, ahogy összerakosgatta a csapatot, de az erőnléttel foglalkozó szakik testnevelési Nobelt érdemelnek.
 
Hihetetlen jó letámadást tud játszani a csapat. Ranieri nagyon jól látta, hogy egy ennyit futó csapattal szemben Tottinak nincs esélye, ha az első perctől játszik. Ott volt például Vucsinics, aki visszajött, mint majdnem mindig a félpályáig, mégsem tudott a kapu felé fordulni talán egyszer sem. Campagnaro, Aronica (egy éve tudtunk róluk valamit?), Cannavaro, Gargano rendre megelőzte a kiszemelt embert.
 
Nagy-nagy kérdés, hogy az azúrkékek a bajnokság végéig tudják-e tartani ezt az erőállapotot. A csapatvezetés is tudja, hogy ez már-már lehetetlen, ezért leigazolták Ruizt, Mascarát, azonban még megnyugtatóbb, hogy a cserék Zuniga és Yebda feltűnően magabiztosan fociznak, s ügyesebb játékosnak tűnnek, mint a kezdőcsapatban szereplő Dossena és Pazienza (tegnap utóbbi végig pályán volt).
 
A következő két csütörtökön a Villarreal jön, s a spanyolok ellen nem lehet félgőzzel játszani (sokan, egészen biztos, hogy kifejezetten örülnek a hazai kupából történt kiesésnek).
 
Február 28-án Milan-Nápoly, de azon kívül úgymond könnyű meccsek következnek: február 20-án a Catania érkezik, március 6-án pedig a Brescia. Utána Pármában lesz a vendégség, majd egy hétre rá az utóbbi időkben egyre inkább verhető Lazio látogat a San Paolóba.
 
A San Paolo fölött nem zúgnak el angyalok, sőt már Maradona árnyéka is oda. Csak a meló van!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr102657236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2011.02.13. 10:18:50

Ahogy a másik bejegyzésnél is írtam, szerintem nagyon elrugaszkodott az a bajnoki cím. Több szempontból is.
1. nagyon sok van még hátra
2. Roma-t legyőzni most nem volt nagy ügy
3. délnek mikor is volt utoljára bajnokságot nyerni?
4. ne felejtsük ki a számításból a Milant és az egyre jobb Intert.

Aztán. Még ehhez a bejegyzéshez pár apróság. Zuniga Dossena felváltva kezdő, D többet, de már nem annyira, mint év elején.

Mirkonak pont, hogy volt egy gyönyörű szólója, a Nápoly védelme meg kereste a helyét.

És pont erre hivatkozva mondom azt, ha nem olyan töketlen bandával játszik a Nápoly, mint a mostani Roma (számítva a tegnapi védelmi felállásunkat is), azért be tud figyelni a kapott gól náluk is. A tegnapi felívelgetős játékunk, amire a végére ráálltunk szart se ért, de volt pár rövid, gyors passzos játék, mikor keresték a labdát. Aki ezt erőlteti ellenük, annak simán van esélye.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 11:41:20

@.Frajti: 1. Remélem az Inter és a Milan nagyobb terheket kénytelen viselni, miután a Nápoly ripsz-ropsz kiesik az EL-ből, a milánóiak pedig döntöig menetelnek (nem tudom, hogy egy ágon vannak-e vagy sem) a Serie A hírnevét tovább öregbítve.

2. Tény, hogy Pizarróval erősebb lett volna a csapat, s főleg egy összeszokottabb védelemmel, de engem nem először nyűgöz le a Napoli. Pár hete, a kupában, a már felépülgető, mindent beleadó Intert odaragasztották a kapujokhoz.

3. Ha Roma dél, akkor neked inkább illik tudnod! :))

4. Ez az én bajom is. :)

De Sanctis tegnap kábé tízszer ért labdához, abból hét kirúgáskor volt. Biztos Vucsinics szólójakor mentem ki kávét főzni. :))

Egyébként - nagyon őszintén - köszönöm a kommentet. Kerek volt.

És még valami, a posztba is bele akartam ügyeskedni, de elfelejtettem:

www.youtube.com/watch?v=aOpedoh2i6U&feature=related

.Frajti 2011.02.13. 12:10:15

@mbemba: 1. Na ez majd jól kiderül, remélem azért, és most nem az önző bajnokságban menetelésük megállítása végett, hanem egyszerűen azért, hogy az olasz foci hírét öregbítse végre egy csapat, szóval meneteljen a Nápoly és nyerje meg az EL-t. Mutassa meg, hogy valóban jók.

2. Nem is Pizzaro hiánya a gond itt, hiszen hónapok óta nincs. A támadó játékosaink ügyetlensége, tesze-toszasága, néha önzősége és kedvetlensége. A védelem problémakörében Casetti középső védővé avanzsálása és Rosi játszatása volt a gond. Casettit jobszélsőként se szeretem, nemhogy középen. :) - de nem szeretném a posztot elvinni a mi csapatunkról folytatott eszmecserébe. :)

3. Tudod te is jól, mire gondoltam itt. :)

4. Kiváncsi vagyok a ma esti meccsre. Sajnos nézni nem fogom tudni...

Az első félidőben volt, és a balek a kapusba lőtte. Passzolni majd inkább én fogok. Még szerencse, hogy ez kevésbé off, mert mégis a Napoli elleni meccsünkről van szó. :D

Aranyos a kissrác. :)
de ez még cukibb:
www.youtube.com/watch?v=1j5RqAWuUIA :)))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 12:39:09

@.Frajti: Oktatófilm a szülői kényszerről! :)
Kíváncsi lennék, ha nagy lesz milyen formában kapja vissza az öreg. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.13. 14:09:22

@mbemba: Nagyon szimpatikus, hogy így szurkolsz nekik, de mindez csak álom. Ha meglesz nekik a BL, az egy remek teljesítmény már, de bajnoki címről nem reális beszélni, elképzelhetetlen. A Lazio meg miért is lenne verhető? Döntetlenezgető, az oké, de ne ferdítsünk. Ahogy azt se felejtsük el, hogy ez a csodacsapat Napoli milyen tükörsimán kapott ki a Laziótól, pár hónapja. Ilyen rapszodikus csapat nem lesz bajnok, de a negyedik hely valóban meglehet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 14:42:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Akkor már hivatkozhattál volna a Chievóra, amelyik oda-vissza verta a Nápolyt. :)) Tényleg, szószerint: ha nincs a Chievo, akkor most első a Napoli.

Egyébként csak annyit állítok, hogy benne van a lehetőség. Hihetetlen erőben vannak. Láttam őket az Inter ellen, s a hosszabbításban folyton azért hajtottak, hogy megnyerjék. A Juvét, s a Romát egyszerűen leseperték. Nem véletlenül megverték, kiharcolták, hanem leseperték.

Közben Palermóban 2-1-ről lett 2-4. A Fiorentina először nyert idegenben.

sannya 2011.02.13. 14:56:01

nem lesz bajnok a napoli...
a milan kozel sem biztos tovabbjuto a tottenham ellen(annyi serultunk van,hogycsak)raadasul egyre jobban kezdenek osszeallni elol is a dolgok(cassano-ibra-pato-robi)...
a internek mar"dacbol is"kene mutatni valamit...es a banyern ellen sem lesz sutieves...
ugyhogy nagy valoszinuseggel(es realisan nezve)a milanoi nagy es fiokcsapat a kovetkezo bl korben mar nem lesz...
marad az olasz kupa meg a scudetto...

serpentin (törölt) · http://www.bridzs.hu/ 2011.02.13. 15:10:08

miért nem lehet bajnok a Napoli?

azért mert más csapatnak drukkoltok?

azért mert nem északi csapat?

mert rapszódikus(?) csapat? (melyik csapat nem az)

mert nem játszik ott egyetlen igazi világsztár sem?

mert pár éve a seria C-ben játszott?

mert az elmúlt három éveben kipukkadt a tavaszi szezonra?

kéthét múlva, hétfőn, a Milan elleni meccs után sokkal okosobbak leszünk, addig csak óvatosan az ilyesféle kijelentésekkel

Káványi 2011.02.13. 15:24:00

@.Frajti: Dossena stabil kezdő, Zuniga nem. Zuniga afféle jolly jokerként bevethető szinte bármilyen poszton, volt asszem 2 meccs is, amikor Lavezzit helyettesítette, amikor sérült volt, nem is olyan rég...

Káványi 2011.02.13. 15:28:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Miért? Verhetetlen?

A Lazio is mostanában elég rapszodikus, nem süvít úgy, mint az ősszel...

Délen legalább 10 % esély van a csodára, a dobogóra 30 %, a 4. helyre meg 60%.

Jelen állás szerint legalábbis....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 15:35:54

És amit kihagytam, mert itt csak a meccsre, a helyzetre, s a közeljövőre gondoltam, itt egy folyamatról van szó, akarom mondani De Laurentiis komoly ember:

olaszforum.blog.hu/2010/04/05/ha_santa_rosalia_san_gennaro_zamparini_es_de_laurentiis_ugy_akarjak#comments

ez a poszt majdnem egy éve íródott

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.13. 15:52:24

@serpentin: Igen, mi itt mind divatdrukkerek vagyunk.

@Káványi: Olvasd el még egyszer, amit írtam.

Káványi 2011.02.13. 16:31:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Elolvastam.

"A Lazio meg miért is lenne verhető? Döntetlenezgető, az oké, de ne ferdítsünk"

Sztem meg egy Napoli erősségű csapat számára igenis verhető -főleg hazai pályán. Persze ezzel nem állítom azt, hogy a Lazio akár bravúrral Nápolyban is ne érhessen el akár győzelmet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 20:37:59

@Káványi: Bevallom én becsülettel, idő kellett míg rájöttem, hogy maga Matador bújik meg Káványi nick mögött! :))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.13. 21:02:11

@Káványi: Nem látom olyan nagy különbséget a Lazio és a Napoli kerete között. Jobb persze utóbbié, de nem annyival, hogy főleg az őszi meccs után, ezt így kijelenthessem. Az előző szezonban is, mikor fordulóról-fordulóra ásta a saját sírját a Lazio, akkor is képes volt egy döntetlenre Nápolyban. Meglátjuk.

@mbemba: Emlékszem, mikor ezt a posztot olvastam, azt gondoltam: egész szép lenne, de túl szépeket látsz, túlságosan hamar. Aztán tessék, a Napoli esetében mennyire igazad lett. A Palermo viszont úgy tetszik, nem tud igazán nagyot lépni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 21:37:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jeleztem azt is, hogy több tényező miatt is, sokkal valószínűbb a Nápoly esetében (mindenekelőtt az elnökök miatt).
Hangsúlyozom, nem várom bajnoknak a Nápolyt, csak azt jelzem, hogy minden esélyük megvan rá.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.13. 21:46:16

@mbemba: Bár azokat a gondolatokat most is tartom, amiket akkor írtam a poszthoz:

"Pont Róma város két csapata mutatta meg, hogy lehet sok pénz, sok szurkoló, világklasszis játékosok, erős eredmények, egyszerűen nem adottak a feltételek ahhoz, hogy akár csak hasonló lehetőségeik lehessenek mint az északiaknak, mert rövid úton elnyomják őket. Ha pedig Róma nem képes megtörni az északi nagyokat - és nem képes, ez bizonyított - , akkor a déli törekvéseknek semmi, de semmi esélyük hosszútávon, sajnos ez az igazság, bár nem így lenne."

"Bebizonyosodott, hogy valami elképesztően, hihetetlenül sok pénz kell ahhoz, hogy ezt az állapotot fenn lehessen tartani, ami egyszerűen gazdaságilag kivitelezhetetlen, annyira veszteséges. Fel kellett ismerni, hogy a világban, de még csak Európában is egy Lazio vagy Roma név nem tud olyan szurkolói tömeget és vásárlói réteget hozni, amiből ezt minimálisan is fent lehetne tartani. Ezek a csapatok nem fognak tudni bulimeccseket játszani Ázsiában és Amerikában, ahogy a mezeladásaik sem nőnek az égig. Sajnos lokálisak az üzleti lehetőségeik, és ennek a színtere csak Olaszország lehet."

Az a gond, hogy szerintem jól látom ezt a részét.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 22:24:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nápoly 1 milliós város. Szerintem a nagyvilágban ugyanolyan ismert, mint Milánó, s megvan az a varázsa, ami az ,,eladásához" kell. Szerintem a Napoli névben a lehetősége a továbblépésnek mindenképp megvan.
Előbb a Roma-szintjét kellene elérni (állandó BL-indulás).

Ha Platini gazdasági fair-play terveiből lesz valami, akkor az is besegíthet a további kiegyenlítődésben.

Három év múlva visszatérünk. Tetszik ez a szerkezet: további kiegyenlítődés. :))

(ismétlem, én csak a lehetőségéről beszélek)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.13. 22:27:14

@mbemba: Gondolod, hogy Róma nem ugyanolyan elismert, mint Milánó, ha feltesszük, hogy Nápoly az? Jelent ez valamit? Róma városának sem volt meg az eladáshoz szükséges varázsa, pedig volt rá két csapata. Mitől lenne meg egy a Nápolynak?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 22:43:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az esély Rómában is megvan!
Vagy ki lehet jelenteni, hogy Róma provinciális, s hogy csak a lokális versenyben van helye?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.13. 23:15:54

@mbemba: Miért provinciális az, ha kijelentjük, hogy igazi piaca ezen csapatoknak csak Olaszországban van? Különben mondom: megvolt rá az esély mindkét római csapatnak, hogy szupercsapattá váljon. Nem sikerült, mert hosszútávon nem sikerülhetett, a fentebb leírtak miatt. Menj csak végig azon a történeten, amin végigmentek mondjuk 96/97-től 02/03-ig. Jó, hogy álmodozol, lehet is, csak a realitásokat vegyük figyelembe. Soha nem lesz egyik déli csapat sem Inter, Juve, vagy Milan, de még csak a közelükbe sem fog kerülni hosszútávon. A hosszútáv legalább 10 év. Gazdasági képtelenség.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.02.13. 23:47:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Gazdaságról éjszaka nem vitatkozok, ugyanakkor nem hiszem, hogy GAZDASÁGILAG DETERMINÁLT, hogy Milánóban lehet két megacsapat, Rómában egy sem.

Így most éjfél felé úgy látom, hogy a nápolyiak utolérhetik a Roma szintjét (állandó BL-indulás, bajnoki arany esélye).

Ami melletted szól, hogy a Real, Barca, Milan, Mancs, Liverpool... valóban megbonthatatlan egységnek tűnik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.14. 01:01:46

@mbemba: Na de látod, sikerült az ezredfordulón Sensi és Cragnotti kísérlete az északiak megbontására? Nem, és abba a pár évbe is szó szerint belerokkantak. Erre alapozom, amit mondok. A topcsapatok olyan kasztot alkotnak, ahova szinte lehetetlen bejutni, irgalmatlan sok pénz kell hozzá és szerencse. Talán csak egy ilyen csapat van a közelmúltból, a Chelsea, ami ugyan nem volt kis csapat sose, de csak egy-egy kiugrása volt az Abramovics-éráig. Az angol bajnokság meg megint más kutya, és a Chelsea felemelkedése ráadásul időben megegyezett az Arsenal esésével. Még a City sem képes arra, hogy igazán nagyot dobbantson, pedig az a pénz, ami ott van...
Szóval, ezért lehet determinált a dolog: csak akkora pénzzel boríthatóak fel a bebetonozódott állások, amik szükségszerűen magukkal hozzák a csődöt. Megkockáztatom, ezen még az sem változtatott volna, ha abban a fantasztikus évben a Lazio megnyeri a BL-t - amire papíron volt esélye.
süti beállítások módosítása