Olasz fórum

Olasz fórum

Torinó egyik fele gyászol, a másik vigadhat - 37. forduló

2012. május 04. - Pietro87

Giro, izgalmas Serie A véghajrá, mi kell még? Talán a motorsport szerelmeseinek, egy Ferrari győzelem a közelgő Spanyol Nagydíjon és egy Valentino Rossi siker, hogy teljes legyen az olasz kör. Az utolsó előtti - 37. - forduló következik a Superga tragédia 65. évfordulóján.

Volt egyszer egy Aranycsapat, volt egyszer egy Grande Torino

Lecce - Fiorentina
Rendesen áll a bál mindkét csapatnál. A Leccénél a végére elfogyott a néhány hete megszerzett lendület - igaz szerdán erre alaposan rácáfoltak. A Fiornál pedig Delio Rossi verte szét kis híján Ljajic arcát, amely akkor, meccs közben túl nagyra nőtt. "A fiadnál is fogyatékosabb vagy!" - valami ilyesmit mondott a szerb. 6 pont a különbség és egymás elleniben eddig a déliek állnak jobban.

 

Roma - Catania
Távozik-e Luis Enrique? És ha igen, akkor Villas-Boas jön a helyére? Esetleg holnapi ellenfele, a korábbi helyi ász, Montella? Korántsem a leghelyesebb dolog ilyen pletykákat bedobálni, amikor még vannak európai célok. Mondjuk ez a hírmorzsa nem most esett le a sajtó asztaláról, és nem is emiatt bukdácsol a Roma. Holnap viszont a Kis Repülő végleg bebizonyíthatja, hogy nem kell ide semmiféle projekt, csak a következő szezontól ő a kispadra.

Siena - Parma
Jó dolguk van a csapatoknak, hiszen megmenekültek. A Parma az Inter BL-es álmait fújta odébb, míg a toszkán alakulat a Laziótól csípett el egy pontot. Ha másért nem is, Destróért és Giovincóért mindenképp érdemes lesz megnézni, egy finom ebéd mellett. Akik mellesleg, ha így folytatják, jövőre teljesen biztos, hogy jobb csapatokban fogják űzni a calciót.

Atalanta - Lazio
Csak a Laziónak lesz ez tétmeccs, de még így is bravúros lenne nekik a győzelem. És nem azért, mert majd' tucatszámnyi sérültjük van - Klose, Lulics, Hernanes ott lehetnek Bergamóban -, hanem mert ez az Atalanta egyébként is, egy nagyon jó összerakott együttes. A Lazio szerintem megnyerheti a meccset, ha lerázza magáról a Bl-es helyre való odaérés terhét - magyarán kizár minden tényezőt és focizik egy jót.

Bologna - Napoli
Di Vaio elbúcsúzik a Renato Dall'Ara-tól és az olasz focitól és elrepül az USA-ba levezetni. 4 év alatt 65 gól - ez bolognai mérlege, jóval a harmadik x-en túl. Az ellenfél pedig a harmadik helyet megtartani akaró Napoli, ahol Lavezzi ezúttal is csak a kispadon fog ücsörögni. Mazzarri mondta, hogy Pandev jobb fizikai állapotban van, ezért kezd ő. Szerintem más is áll a háttérben, de ezt csak nyáron fogjuk megtudni, hogy jók-e a sejtéseim.

Novara - Cesena
Nem lehet már mit tenni, mindkettejüket tárt karokkal várja a Serie B. A Novara pedig megpróbálta a lehetetlent, hiszen Firenzében már kettővel is mentek, de jött Montolivo, aki összetörte az álmokat. Na, meg a Genoa - nyertek, amivel egy novarai győzelem is értelmetlenné vált volna. Így, nem maradt más, mint a szép hazai búcsú. Ki tudja, mikor látjuk őket legközelebb errefelé?

Palermo - Chievo
Csak hattal van több pontjuk a szicíliaiaknak, mint a Leccének, de biztos bennmaradók, az egymás ellenijük miatt. Itt is nagy tervezgetés lehet: tudnak-e minőségi játékosokat hozni, jönnek-e az arabok, ki lesz az új edző. Merthogy, szerintem Mutti távozni fog - eleve, egy jó nagy melléfogás volt őt leszerződtetni. A Chievo lassan egy hónapja nem talált be a kapuba - ez lesz náluk a tét, a tétnélküliségben.

Udinese - Genoa
Oroszlánbarlangban megtartani, vagy növelni az előnyt a Leccével szemben, nem egy leányálom. Pedig most ezt kéne a Friuliban, ahol sosem könnyű nyerni, pláne úgy, ha a Kis Zebrák most a szebbik arcukat mutatják az utóbbi meccseken. Úgy látszik a hajrára összekapták magukat, és még a sorsolásuk is a legjobb a BL-re hajtók közül. Viszont az is igaz, hogy a Genoa a gyakorlatban ezt cáfolni fogja.

Cagliari - Juventus
Áttették vasárnap 20:45-re a meccset, hogy egy időben legyen a Milánói derbivel. Ezt jó ötletnek tartom, azt meg még jobbnak tartottam volna, ha az összeset egyszerre tolják le. Persze a tv-s közvetítéseknek ez nem jönne jól, de a fair play végett követendő példa kéne, hogy legyen. Ja, egyébként a Juve behúzhatja a Scudettót: csak nyerniük kell, miközben az Inter pontot szerez a városi tesók ellen.

Inter - Milan
Pályaválasztó lesz az Inter, de ez nem lényeges, főleg, úgy, hogy a Milan most kapott csak igazán vérszemet. Ráadásul az Inter nagyot huppant a földre az Ennio Tardiniben. Igaz, az odavágón is a Rossoneri volt a jóval esélyesebb alakulat, aztán láthattuk, hogy mi lett a végeredmény. Annyi biztos: érdemes lesz kapcsolgatni a két 20:45-ös meccs között.

Lecce - Fiorentina
Roma - Catania
Siena - Parma
Atalanta - Lazio
Bologna - Napoli
Novara - Cesena
Palemo - Chievo
Udinese - Genoa
Cagliari - Juventus
Inter - Milan  

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr464489142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.05.05. 00:25:56

Azért Torino nagyobbik fele se gyászol majd annyira, hisz a csapatuk a feljutás küszöbén áll!

(Különben röhej, de a sorsolás folytán ez a sz. Roma még simán megelőzheti az intetr meg a laziót, ha valami csoda folytán begyűjtené a kötelező 6 pontot a hátralévő 2 fordulóban)

madbalee 2012.05.05. 09:31:04

Lecce - Fiorentina 1-2
Roma - Catania 1-1
Siena - Parma 2-2
A Parma az utolsó 5 meccsét megnyerte!
Atalanta - Lazio 0-1
Bologna - Napoli 1-2
Novara - Cesena 2-1
Palemo - Chievo 1-0
Udinese - Genoa 3-0
Cagliari - Juventus 0-2 (Ez van:( )
Inter - Milan 1-2 (Ez lesz :) )

madbalee 2012.05.05. 09:34:21

Remélem a szárdok mindent beleadnak Allegriért!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.05. 10:42:11

Lecce - Fiorentina 1-2
Roma - Catania 2-1
Siena - Parma 1-1
Atalanta - Lazio 2-1
Bologna - Napoli 1-2
Novara - Cesena 1-1
Palermo - Chievo 1-1
Udinese - Genoa 2-1
Cagliari - Juventus 0-2
Inter - Milan 1-3

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.05. 11:03:14

A Leccében nem fog játszani sem Cuadrado, sem Muriel, a Fiorentinában pedig Jovetic, Vargas.

Jéééé, Di Vaióról nem olvastam, hogy... Sajnálom! Az azért nem olyan nagy baj, hogy Ramirez eltiltott. Ugyanakkor, persze... a Nápoly bőven van annyira jó csapat, hogy ne kelljen az ellenfél hiányzóira figyeljen. Hejjjjj, de szeretném, ha nyerne a Napoli. Szerintem, ez a szezon legfontosabb meccse!! De Laurentiis is próbálta felhívni a figyelmet, hogy naaaagyon szívesen látna sok-sok nápolyit a lelátókon, hogy mindenki érezze, mennyire fontos ez a meccs!

Olvasom, hogy Sztánkovics ebben az idényben a bajnokságban nem lőtt gólt. S ez nem is lesz másképp, mert nagyon úgy néz ki, hogy kimarad egy sérülés miatt. Szimbolikusnak érzem: elment az Inter hatalmas generációja!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.05. 11:14:56

@oleandro: "Torino nagyobbik fele" Akkor ez már több, mint egy fél. (Mint az, hogy melyik a nehezebb: 1 kg vas, vagy 1 kg toll?) Csak kötözködöm. :)

Én is úgy tudom, hogy Torinóban többen a Torónak drukkolnak. Egyszer egy Juve BL-meccs kapcsán helyszíni riportban is rendre csak Toro drukkerekbe botlott a magyar stáb. Ha az apa Torino meccsekre viszi ki a gyerekét, akkor öröklődik a szimpátia, viszont az is lehet, hogy már megfordult a kocka, és a juvések kerültek többségbe.

@mbemba: Ramirezt egyre jobban ostromoljuk, amit a CdS is lehozott a címlapon. Ami megint csak azt sugallja, hogy rohamosan keressük Lavezzi utódját. Ramirez, Insigne, Giovinco a jelöltek a helyére. Vargast pedig az Atalanta kölcsönvenné vagy közös tulajdonba tenné.

Ez az Inter generáció tényleg kibukott, szerintem a következő a Milan lehet. Olvastam pár napja, hogy nagyon sokan távozhatnak az idény végén.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.05. 11:16:35

Lecce - Fiorentina 1-1
Roma - Catania 2-2
Siena - Parma 1-2
Atalanta - Lazio 2-2
Bologna - Napoli 1-2
Novara - Cesena 2-0
Palemo - Chievo 1-1
Udinese - Genoa 1-1
Cagliari - Juventus 1-1
Inter - Milan 1-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.05. 12:08:15

@Pietro87: Címlap, belső oldal, bárhol, nem nagyon foglalkozok az átigazolási hírekkel, főleg idény közben nem. Rengeteg köztük a kitaláció, az ötletelés, s egyre több a szándékos hangulatkeltés.

Nehéz elhinni, hogy De Laurentiis ismét meg tudja tartani a nagyobb neveket, de ha egynél több menne el, akkor meglepődnék.

.Frajti 2012.05.05. 12:11:24

Atalanta - Lazio 2:1
Bologna - Napoli 1:2
Cagliari - Juventus 0:2
Inter - Milan 1:1
Lecce - Fiorentina 1:1
Novara - Cesena 0:0
Palermo - Chievo 2:0
Roma - Catania 2:1
Siena - Parma 2:1
Udinese - Genoa 2:0

406coupé 2012.05.05. 17:48:52

Lecce - Fiorentina 1:1
Roma - Catania 2:0
Siena - Parma 1:2
Atalanta - Lazio 2:0
Bologna - Napoli 1:1
Novara - Cesena 2:1
Palemo - Chievo 1:1
Udinese - Genoa 2:0
Cagliari - Juventus 0:1
Inter - Milan 0:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.06. 09:07:54

Megmenekült a Fiorentina!

Lecce-Firenze 0-1. www.youtube.com/watch?v=hoez7VtZex0

Totti az 500.-on kettőt rúgott (egy 11-est kihagyott). A Catania pedig megint (!!!) egy szabadrúgás-figurát csinált végig szépen.

Roma-Catania 2-2

www.youtube.com/watch?v=8DQlCvFPyMA

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 12:24:40

Akárhogy is alakul, idén is a Roma előtt végzünk. Minimális cél teljesítve.

madbalee 2012.05.06. 15:43:18

A Parma győzelmével akár az Intert is megelőzheti???

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.06. 15:51:36

@madbalee: Az hagyján, de az jelenthet még Európa Ligát is!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 15:55:16

Egyszerűen már gyűlölöm leírni azt a szót, hogy sérülés. Létezik még egy olyan csapat, ahol az amúgy is töménytelen sérült mellé MINDEN EGYES MECCSEN, ZSINÓRBAN csatlakoznak hozzájuk az újabbak?
9 emberrel kétlem, hogy a Genoa elkerülhetné a vereséget, szóval az Udinese elég nyugodt lehet.

A veronaiak sem akármik, 3 perc alatt megint nyílttá tették a meccset.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.06. 16:29:03

Végülis az EL-t is szeretem. :) Innen már tényleg bukó van.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.06. 16:31:51

A Bologna nem kapott ki a Juvétól, a Milantól, tőlünk sem (4 pont), megverte idegenben a Laziót és az Intert.

madbalee 2012.05.06. 16:57:13

hopp Rigoni mesterhármas!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 16:58:10

Mekkora meccs lehetett Palermóban! Egyrészt a gólok száma, másrészt azok alakulása miatt. Kár, hogy az ember mindenféle csúnyára tud gondolni, mikor két, már minden mindegy mentalitású csapat ilyen mérkőzést játszik.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.06. 16:59:46

@Pietro87: Szerintem meg, mindig, mindennek ki kell várni a végét!

Kár azért az első 45-ért!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 17:05:56

Nem gondoltam volna, hogy a nevető fél az Udinese lehet. Ha nem kapnak ki Cataniában, indulnak a BL-ben. Színről-színre ugyanaz a leosztás e tekintetben, mint tavaly.
És megint meg fogják csinálni. Ugyanakkor hatalmas respect.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 17:13:58

Mindenesetre érdekes meccs lehet a Lazio-Inter. Amennyiben ma kikapnak a derbin, biztosan nem indulhatnak a BL-ben, míg a Lazio kizárólag akkor tud - és akkor sem biztos, sőt -, ha megverik az Intert.
Az ember nem tud nem arra gondolni, hogy mi történt 2009-ben, és hogy milyen konzekvenciái lehetnek mindennek 2012-ben. Konkrétan arra gondolok, hogy vajon beleszarik-e a római meccsbe az Inter, ha úgy alakul.
Nem akarnám, hogy így legyen, de mindenki gondol erre a lehetőségre is. Sok múlik azon, mi lesz ma este.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.06. 17:24:23

@mbemba: Az a baj, hogy egyre több mindennek kellene ahhoz összefüggnie. Di Vaio egyébként megérdemelte volna a pirosat.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.06. 17:31:40

@Pietro87: Ráadásul nagyon-nagyon-nagyon sokan nem játszhatnak a Siena ellen. Ritka ellenszenves bíró volt, de az első félidő 5-6 gólhelyzetén múlott, hogy elment a meccs.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én nem!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 18:11:03

@mbemba: @Pietro87: Megtapsolt egy játékvezetői döntést, röppent a piros. Egy támadásban lévő, hajrára érkező csapatból szerintem nem korrekt ezért kiszórni valakit, még ha a szabályok engedik is.
süti beállítások módosítása