Olasz fórum

Olasz fórum

Lebecsült olaszok a lebecsült angolok ellen - beharangozó

2012. június 24. - Pietro87

Olaszország válogatottja is bekapcsolódik ma a negyeddöntős küzdelmekbe, ahol egy nagy rivális, Anglia lesz az ellenfele. Ez az EB-nek már az az időszaka, ahol nincs hibalehetőség, mert aki vét, az elbukik.

Az Azzurri, ha ma sikerrel veszi az angol akadályt, csatlakozhat Portugália, Németország és Spanyolország mellé és jöhet a hat évvel ezelőtti elődöntő visszavágója a németekkel szemben.

Kár azonban beleélni magunkat ebbe a tényleg presztízsösszecsapásba, hiszen először még Gerrardékat kellene lerángatni az aranyhoz vezető útról. Angliát nem csak a szakma, hanem a szurkolók zöme is lesajnálta a sorozat előtt, amire Hodgsonék alaposan rácáfolnak eddig. A háromoroszlánosok eddig háromféle meccsen vannak túl: a franciák ellen szinte csak kínlódtak és szinte a döntetlennek is örülhettek a végén; a svédek ellen beleadtak anyait-apait, aminek köszönhetően lefőzték Ibráék kávéját; majd az ukránok ellen a szerencsét is meglovagolva győztek, így csoportelsőként mindenkit ledöbbentettek. Nem túlzás azt állítani, hogy talán még soha ilyen mélyen nem volt még az angol csapat, még is valamilyen titokzatos belső erőtől képes a megújulásra és a meglepetésre. Ezért is kell vigyázni ma este velük, mert igaz, hogy nem hemzsegnek a sztároktól, akik pedig vannak azok formán kívüliek, de pont ez az egység adja az erejüket.

Az olaszok háza táján sem minden fenékig tejfel. Chiellini rákerült a sérültek listájára, így Prandellinek megint változtatnia kellett a védelem összetételén. Talán így futhatnak ki az olaszok a kijevi arénába: Buffon; Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti; Marchisio, Pirlo, De Rossi; Montolivo; Balotelli, Cassano.

Balzaretti engem abszolút meggyőzött, jogosnak találom a helyét a kezdőben. Végre a két fenegyerek is csillantott valamit, eddig alaposan eltitkolt tudásából, így a gólpasszt jegyző és egyébként jól mozgó Diamanti nem tudott bekerülni, ahogy Giovinco sem lesz kezdő, hiába esett ki Motta a trequartista szerepkörből. Helyette Montolivo lesz ott, akinek szerepeltetése mellett talán azt az okot lehet felhozni, hogy talán őt nem nyomják el majd a sziklakemény angolok, Giovinco hiánya így némileg érthető is.

Jó esély kínálkozik tehát az angolok ellen, a szakma az olaszok továbbjutását várja, így némileg kissé értetlenül néztem, amikor a fogadóirodáknál megpillantottam az olaszok továbbjutására kiszabott oddsot: 3 körüli volt a szorzó, míg az angolok 1,9 körülit kaptak.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr214607748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.24. 13:12:49

Egy ilyen csapattal védekezni nem lehet. AZ alapjáték az a támadás kell legyen, így pedig Balotelli, Cassano érvényesülhet. Marchisio, De Rossi, Balzaretti, Montolivo hatalmas munkát kell végezzen, hogy Balotelli és Cassano érvényesülhessen. Én is nagyon bízom Balzarettiben!

Bonucci és Montolivo, ha nagyot nyújt, évekre biztosíthatja helyét a válogatottban!

Fogalmam nincs mit lehet várni az angoloktól: a svédek ellen óriásit fociztak (akárcsak a svédek), az ukránok ellen viszont, szerintem nagyon-nagyon középszerűek voltak.

a tippmix kicsit esélyesebbnek gondolja az olaszokat.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.24. 13:33:48

Remélem bemennek az olaszok a négybe, mert eddig nem azok jutottak oda akiknek drukkoltam a negyeddöntőben. :)

Bonuccinak még így is van mit tanulnia De Rossitól középhátvéd témakörben, pedig Daniele csak hobbiszinten űzi azt a posztot. Persze ettől még lehet jó Bonucci. Szerencséje lehet az, hogy nem Chiellini lesz mellette, hanem Barzagli.

Viszont annak nagyon örülök, hogy giaccherinit végre elfelejtette Prandelli, de engem eddig sajnos sem cassano, sem pedig balotelli nem győzött meg. Kíváncsi leszek rájuk nagyon ma este.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.25. 01:53:39

:)))))))))))))))))))))))))

Istenem, Pirlo, mit csináltál, mit csináltál?!?! Te, Pirlo, te! :)))))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.25. 08:16:23

@oleandro: Nyilván eszembe jutott A mozdulat. :))))Így belegondolva, vol egy szép kis keret. A cím: De Rossitól Pirlóig! :)))) Mekkora lövés volt, Úúúúúristen!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.25. 10:00:41

Panenkától senki sem lövi jobban! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.25. 21:49:31

@oleandro: @Pietro87: ,,Azt akartam, hogy az angolok nyomás alatt rúgják a 11-eseket, ez is ott volt benne." - Pirlo

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.25. 23:04:52

@mbemba: Igen, ezt már olvastam hozzászólásokban én is. Van vagányság ebben a Pirlóban, pedig nem nagyon néztem eddig ki belőle. :)

Balotelli tizijénél elaludtam egy kicsit, aztán Gerrardnál pedig kikapcsolt a beltéri, és csak akkor tudtam visszajönni, amikor mondja a riporter, hogy hátrányban az olaszok és Montolivót mutatják. :) De még itt is inkább olasz továbbjutást vártam. Cole-on lehetett látni, hogy kihagyja. Bár én a Bayern ellen is azt láttam rajta, ott pedig bevágta. De hát az angolok még a hollandoknál is rosszabbul lövik a 11-eseket.

Ghána ellen "El loco" Abreu az utolsó lövő: www.youtube.com/watch?v=rJW4nV7nYGI Tényleg loco. :)

A freemailem nem működik, de igen a válaszom. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.25. 23:38:01

Ne felejtsük el, hogy hosszú-hosszú évekig az olaszok folyamatosan vesztették el a tizenegyes-párbajokat (1990, 1994, 1998, de volt más is, csak most... :).

Korábban született egy pár arrafelé legendás sor 11-es-ügyben:

www.youtube.com/watch?v=WVv0HbQdidY

Nino non aver paura a sbagliare un calcio di rigore,
non è mica da questi particolari che si giudica un giocatore,
un giocatore lo vedi dal coraggio, dall'altruismo e dalla fantasia

,,A freemailem nem működik, de igen a válaszom. :)"

Nagyon-nagyon köszönöm!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.25. 23:39:49

Az Abreu 11-est teljesen elfelejtettem, pedig... :))
süti beállítások módosítása