Olasz fórum

Olasz fórum

Rangadókkal köszön be a 8. forduló (tippelde)

2012. október 20. - Pietro87

Szép és eredményes világbajnoki selejtezőkön vagyunk túl, hiszen mind a magyar, mind pedig az olasz válogatott a megszerezhető maximális pontszámot begyűjtve mehet telelni és gyűjtheti az erőt a következő év megmérettetéseire. A sikerek után pedig olyan jó dolgunk van, hogy már a szombati napon megnézhetünk két szenzációsnak ígérkező meccset.

Juventus – Napoli
A legjobban várt meccs nyitja a fordulót, amelyen a tabellát együtt vezető Juve és Napoli csap össze egymással Torinóban. A válogatott kötelezettségekből fakadó problémák mindkét klub háza táján felütötték magukat: a Juvénél Buffon lesérült, de Marchisio játéka is kérdéses, Vucinic pedig biztos nem lesz ott. A délieknél csak Britos sérült, de Cavaniban a repülő mizéria miatt szinte kimerült az aksi, ahogy a többiek sem lehetnek pihentek. Érdekes egy meccs lesz.

Lazio – Milan
Tavaly a Lazio elkapta a Milant és ez most is könnyen összejöhet nekik, ami akkor egyfajta bravúrnak számított, az ma már nem lenne az, mert a rómaiak egységesebb és többre hivatottabb csapatnak látszanak idén a Rossonerinél. Allegri egy vesztes derbiből jön, valószínű az állása forog majd kockán szombat este.

Cagliari – Bologna
Érdekes ez a Cagliari, hiszen annak a Torinónak az otthonából távozott legutóbb győztesen, akik előzőleg az Atalantát koncolták fel Bergamóban. A Bologna is hasonló életpályával bír, hiszen amellett, hogy igen masszívak, nagy tippmix borítóak is.

Atalanta – Siena
Cosmiék az előző játéknapon majdnem megleckéztették a Juvét, aztán a végén be kellett érniük a szimpatikus kiscsapat státuszával. Hazai oldalon nem szeretnék elrontani a 105. szülinapot, ezért mindent meg fognak tenni a sikerért.

Chievo – Fiorentina
Corini győzelemmel tért vissza Veronába, de most nagy csoda lenne, ha ezt tudná folytatni – elég csak ránéznünk az ellenfélre. Mindenesetre persze van esélye a Chievónak, hiszen a hazai pálya már fél siker, már azért is, mert a firenzeiek még nem nyertek házon kívül.

Inter – Catania
A Catania sokszor ütötte már Szicílián az Intert, de Milánó közel sem az ő terepük. Viszont ez a gárda erre a szezonra már megérett a komolyabb meglepetésekre, főleg ha azt nézzük, milyen a milánóiak idei san sirós fellépései.

Palermo – Torino
Talán kijött a gödörből a Palermo, és lassacskán megkezdi a felzárkózást, hiszen eléggé ijesztő az a 19. helyezés – nem ilyen Palermót szoktunk meg az elmúlt évek során. A vasárnapi ellenfél szintén a támadófocit részesíti előnyben – Gasppal már a Palermo is -, így akár a góleső sem kizárt.

Parma – Sampdoria
Kisebb bajban a Samp, Veronában óriási kapusbakival kaptak ki, és Parma sem az ideális hely a sebek nyalogatására. Még szerencse, hogy a Parma sem tegnap könyvelte el eddigi egyetlen sikerét, de a hazai pálya inkább az ő javukra dönti a mérleg nyelvét.

Udinese – Pescara
Vereségből jön mindkét csapat, de azokat a vesztes meccseket nem szabad szégyelleni (Napoli és Lazio). Kicsit meglepő, hogy a vendégek megelőzik az udineieket, de vajha lesz ez így továbbra is a találkozó után.

Genoa – Roma
Jó találkozókat szokott egymással játszani a két együttes – ugye emlékszünk a 0-3-ról való 4-3-as genovai sikerre. A Roma helyrejött a Juve-sokktól és a Genoa is szépen, komótosan gyűjtögeti pontjait. Talán egy-egy egyéni villanás döntheti el a három pont sorsát.

Juve - Napoli
Lazio - Milan
Cagliari - Bologna
Atalanta - Siena
Chievo - Fiorentina
Inter - Catania
Palermo - Torino
Parma - Sampdoria
Udinese - Pescara
Genoa - Roma

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr774859021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.20. 08:24:34

Juve - Napoli 1-2. Másfél év után elverik a Juvét!!
Lazio - Milan 1-2. Pato játszhat, őt emlegetik, mint meccsdöntő embert. Egy-két évvel :)) fiatalabb, mint Klose, de körülbelül 20-szor többször volt sérült.
Cagliari - Bologna 1-1
Atalanta - Siena 2-1
Chievo - Fiorentina 1-1. Eldőlt, hogy Pellissier jétszhat.
Inter - Catania 2-0
Palermo - Torino 1-1
Parma - Sampdoria 1-1
Udinese - Pescara 3-1
Genoa - Roma 1-2

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.10.20. 09:55:02

@mbemba: Hát el is verhetnék a Juvét, már csak a nagyképű szurkolóik miatt (lásd: Bianconeri fb-oldala). Persze tisztelet a kivételnek. A szombat délutáni-esti programom azt hiszem megvan. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.20. 10:20:19

@Pietro87: Stresszes egy késő délután lesz, az szent! :))

Ide teszem Frajtit, nehogy elfelejtsem:
tippek !!!!

Atalanta - Siena 2:1
Cagliari - Bologna 2:1
Chievo - Fiorentina 1:2
Genoa - Roma 3:2
Inter - Catania 3:1
Juventus - Napoli 2:2
Lazio - Milan 1:2
Palermo - Torino2:0
Parma - Sampdoria 0:0
Udinese - Pescara 3:0

406coupé 2012.10.20. 15:53:10

Juventus-Napoli 1-1
Lazio-Milan 2-1
Cagliari-Bologna 1-1
Chievo-Fiorentina 0-1
Internazionale-Catania 2:0
Palermo-Torino 2:1
Parma-Sampdoria 1:0
Udinese-Pescara 3:1
Genoa-Roma 2:2
Atalanta-Siena 2:1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.10.20. 16:29:02

Juve - Napoli 1-1
Lazio - Milan 2-0
Cagliari - Bologna 1-1
Atalanta - Siena 2-1
Chievo - Fiorentina 1-2
Inter - Catania 2-2
Palermo - Torino 3-2
Parma - Sampdoria 2-0
Udinese - Pescara 1-1
Genoa - Roma 1-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.20. 21:36:43

Félidőben összeszedi magát a kiscsapat?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.21. 15:07:44

Jut eszembe a Chievo-pillér Dainelli pár éve még a Fiorentina kapitánya is volt, ma pedig Chievo-Firenze van!

Pellissier csere.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.21. 15:11:17

Meg ott van Cuadrado és Di Michele! Tavaly a Leccét rángatták előre, ma pedig ellenfelek.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.21. 16:57:46

Chievo-Fiorentina 1-1. Hogy nem lesz kiesési gondja a Chievónak, az majdnem biztos. Van bennük erő, szervezettség, jól összpontosítanak, s remélem lesz elől egy ember még Theareau mellé (igen, nem Pellissier mellé, legalábbis nekem úgy tűnik).

Luciano elképesztő!!!!

A firenzeiek nagyon jó erőkből állnak, Roncaglia tetszett különösen: erőteljes, magabiztosan védekezik, elő-elő jön, tiszta a feje. Szerintem a klasszisoknak kellene többet nyújtaniuk, hogy a legjobbakkal versenyképesek legyenek: Jovetics, Pizarro jó-jó, de egyáltalán nem kimagasló - ezen a meccsen.
süti beállítások módosítása