Olasz fórum

Olasz fórum

Ingyen panettone és pizza a rasszizmus vádja ellen!

2013. december 22. - mbemba

Kisebb közösségeknek még egészen jó esélyük van, hogy társadalmi gondjaik megoldását megkíséreljék, problémáikkal törődjenek. A minap a Pro Sesto csapata és ezzel Sesto San Giovanni városka megkapta a címkét, hogy diszkriminatív és rasszista, ugyanis a negyedik vonalban focizó csapat szurkolói egy korábbi meccs alatt Nápolyt és a nápolyiakat szidták, gyalázták. Ezért pénzbüntetés és pontlevonás volt a büntetés.

A sportbíróság megfelezte a pénzbüntetést (2000 euró), a büntetőpontot visszaadta, de a megfelelő lelátórészt bezáratta. A Pro Sesto elnöke nyilván valamennyire örült a büntetés felezésének, de úgy érezte, hogy tenni kell még valamit. Ezért kihirdette: Mindenki, aki délebbre született Rómánál ingyen jöhet a Sambonifacese elleni meccsre (SZÁM-BO-NI-FÁCSEEEEZE: De jó kiejteni!:), ott pedig pizza és panettone várja!

Szerintem hozzátartozik a hírhez, hogy a Pro Sesto elnöke, Salvo Zangari palermói származású.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr125704471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása