Olasz fórum

Olasz fórum

Inzaghi lassan jobb Gerd Müllernél (Pellegatti megint meghülyül, teljesen)

2009. szeptember 17. - mbemba

Hogy ki Gerd Müller azt illik fújnia egy focirajongónak: egy olyan német, akiről mindig bepattant a labda. Pippo Inzaghi pedig egy olyan olasz, és mindig kegyetlenül bevarrja!

A Marseille-Milan meccsen úgy gondoltam, hogy itt vannak ezek a hazaiak, annyi erő, annyi lendület van bennük, hogy nincs az a rutin, amelyik megállítja őket, aztán ott volt Nesta, meg midenekelőtt a Leshatár - innen és túl - királya, Pippo Inzaggi. Most kettőt rúgott, mert ennyi kellett az 1-2-höz. Pellegatti, vagyis Pippomio, Pippomio kommentál a vonal alatt!

Marseille réme

És Filippo most már az európai gólok (nemzetközi kupameccsek) számában egy dugónyira van a derék fricctől. A szakállas gólgyáros (alias Bomber der Nation) 69-et vágott, de jön Pippo és ha a vénasszonyok még nem potyognak egy kis ideig, akkor a Milan vércséje előzni fog. A Gazzettánál kiszámolták, hogy 110 percenként rúgja a gólokat a BL-ben. Félelmetes! Ha már a Milannál tartunk: Capello idején egyszer sikerült úgy bajnoknak lenni, hogy 34 meccsen 36 gólt lőtt a csapat, pedig Szavicsevics, Papin, Boban, Massaro, Lentini, Laudrup támadgattak. Pippo pedig egymaga majdnem…
 
Félelmetes! Ezt mondja mindenki! Galliani, aki ugyebár a pénz nyelvén beszél, és nem szokott csak úgy l’art pour l”art ujjongani, ezt mondta: ,,Egészen hihetetlen a gólérzékenysége. Tényleg őrület! Mammammia, mit csinált a második gólnál!” Oddo, a világbajnok csapattárs nem csak lelkendezett, de pár szót ejtett a meccselőtti Inzaghiról is: ,,Elég nyugodt, a meccs előtt még heherészik, viccel a csapattársakkal!” Egy ilyen meccs után persze Baresi is kell mondjon valamit: ,,Amikor nagyon kell, akkor a Milan mindig előhúz egy fiatalt, Pippo Inzaghi a neve!”
 
Alta Tensione (Magas Feszültség) újabb csúcsok előtt áll: Sevcsenko a Milan szerelésében 33 gólt szerzett, Inzaghi kettőre van az ukrántól. Minden versengést összevetve – a válogatottat is beleértve – Inzaghinak 308 gólja van (a Gazzetta kigyűjtötte az összest), Baggiónak 318, de Silvio Piola (364) és Meazza (358) sem elérhetetlen.
 
Inzaghit az olaszfórum már ajnározta, nem szeretnénk egy játékossal annyit foglalkozni, de mit lehet tenni egy ilyen BL-forduló után… :) Na jó, ott a Debrecen is!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr291388082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pecséttörő 2009.09.17. 14:56:42

Jó meccs volt. A Marseilles-nek kezdtem szurkolni, a végén mégis örültem. Nem éreztem igazságtalannak: az olasz gógyi a francia gyarmati robotok ellen, kb ez volt a benyomásom. AZ ember szeret a "kicsiknek" drukkolni.

The Paramour 2009.09.17. 15:06:14

"egy olyan német, akiről mindig bepattant a labda" pffff.. Gerd Müller Pelé és Puskás kaliberü csatár volt, ez a bepattan róla a labda kicsit méltatlan hozzá.

geeman 2009.09.17. 15:18:07

@The Paramour: Tán vissza kellene nézni Gerd Müller munkásságát. Igaz az állítás és nem méltatlan, mert ez óriási adottság. Gerd Müller a 16-oson kívülről alig lőtt gólt, azon belül viszont vágta mint a répát. Inzaghinál is azt emeljük itt ki, hogy istenadta képessége van a gólszerzésre, és amíg ez a játék gólra megy, addig ez óriási erény.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.17. 15:22:32

@The Paramour: A pffff-t visszautasítom! :)

Amit olvastam róla, vagy még inkább, amit hallottam, az arra utal, hogy róla mindig bepattant - a hátáról is. Félreértés ne essék, én nagyon tisztelem az ilyen játékosokat is. Pippót es!

Meg ilyet is írtam: ,,Bomber der Nation"

Szóval, tisztelem őt!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.17. 15:23:46

Meg eszembe jut a 4-3-as gólja: www.youtube.com/watch?v=ScqPfQlqzlY&feature=fvsr

Le a kalappal az ilyen előtt, mert soha nem adja fel!

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2009.09.17. 15:55:08

Hm hm a második gól zseniális volt, ez elvitathatatlan, de az elsőben benne volt az OM védelme egyrészt, másrészt meg les volt.

Pippo rettentő hatékony csatár, de ha csak minden harmadik csapatnál vágnának hétről hétre ilyen gólokat, már rég nem néznék focit.

tothirobertistvan 2009.09.17. 15:56:44

Hát igen, Pippo nem az a nagy labdabűvész akinek zenél a lábán a labda, viszont az tagadhatatlan, hogy a gólszerzés nagymestere. Én egy fokkal jobbnak tartom tőle is Van Nistelrooy-t.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.17. 21:07:42

Kikapott a Roma Baselben :-(, viszont pont ilyen szarul kezdtük a Bl-csoportkört is tavaly.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.17. 21:16:28

@popp: És vasárnap este is lesz izgalom! Firenze megy Rómába! Húúúúha!
süti beállítások módosítása