Olasz fórum

Olasz fórum

Szurkerek üzenik szurkereknek (striscione top 10 legjobb szurkolói üzenet)

2010. december 13. - mbemba

A lelátókon történnek: a.) jó dolgok, b.) rossz dolgok. Az a-ba tartoznak, azok az üzenetek, amelyekkel: a/1: szurkolók üzennek az ellenfél szurkolóinak, a/2 csapatuknak, a/3: a szurkolók felírnak szövetdarabukra valami egyszerűen csak jópofát. A top 10-es válogatás nagy része a Foci olasz módra című remekből került ide.

  1. Firenzei félidei felirat: Cerco lavoro. Munkát keresek, írta ki a Fiorentina-fan félidőben, mikor zászló, semmi nem volt a magasban. Szándékainak komolyságát azzal jelezte, hogy elérhetőséget nem adott;
  2. Le tre più grandi paure dell’uomo: il tradimento, la morte e la retrocessione – A férfi három legnagyobb félelme: a megcsalás, a halál és a kiesés. Egy régi Gazzettában találtam, s az is lehet, hogy meccset nem is látott, mert egy cég reklámja;
  3. EiacuLazio, láttam egyszer Udinében egy Lazio-szurker kezében a drapériát;
  4. Voi comaschi, noi con le femmine. Comaschi=comói. Kis áthallással a mondandó: Ti a férfiakkal, mi nőkkel. A firenzeiek comóiaknak szánt üzenete inkább szójátékként értékelhető;
  5. Mikor az egyesületek megbízottai folyton azt keresgették, hogy dél-amerikai játékosaiknak milyen felmenőt találnak, akkor egy nápolyi srác bejelentkezett: Sono io er nonno de Verón (Én vagyok Verón nagyapja);
  6. Szintén firenzei szerzemény volt az apró Rui Barrosnak szánt striscione (így hívják olaszul ezeket a drapériákat): Hófehérke már keres téged;
  7.  Már félek ideírni, de egy újabb firenzei firka következik (Fiorentina-Roma): Grazie Nerone, vagyis: Kösz Néró! (történelemben gyengébbek kattintsanak:);
  8. Mikor először láttam szellemesnek találtam: No Totti, No party!;
  9. Egy Matera-Potenza derbi alkalmával volt látható a felirat: Cristo si è fermato a Eboli per non vedere Potenza. Carlo Levi híres könyvének (Cristo si è fermato a Eboli) parafrázisa: Krisztus megállt Ebolinál, hogy ne kelljen látnia Potenzát;
  10. Galliani al City, 100 millioni ve li diamo noi, Gallianit a Cityhez (Manchester), mi adjuk a pénzt! És ezt Milan-szurkerek írták ki.
+1 bónusz
È nato a Conegliano
È il nostro capitano
Mito bianconero
Auguri Del Piero.
 
Coneglianóban született/ Ő a mi kapitányunk/Fehér-fekete legenda/Isten éltesse Del Piero! Ezt kapta a Juve 10-ese harmincnegyedik születésnapjára a Chievo-Juve bajnoki alkalmával.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr662508903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DavidE 2010.12.13. 10:38:59

Nekem nagyon tetszenek ezek a szurkolói kiírások!

lupetto 2010.12.13. 10:43:55

köszi, nagyon jók

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.12.18. 14:08:40

az elmult 3 honapot potenzaban toltve ugy velem, a 9,-es uzenetnek igen vaskos valosagtartalma van... :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.12.18. 16:12:31

@mbemba: oke, egy kis

OFF

basilicata regio ket megyebol all: potenza es matera. egyforma meretu varosokrol van szo, a regiokozpont azonban potenza, benn a hegyek kozott, 800m magasan. a gyulolkodest innen kezdve meg lehet erteni, a regionalis intezmenyek, az egyetemnek klatszo targy stb. mind potenzaban vannak, mig matera egy resze, a sassik a vilagorokseg reszet kepzik, (pl. a passio jelentos reszet ott vettek fel), a kozelben ott a tengerpart, stb.

amugy egy honapja volt 30 eve, h potenzat ugyanugy rombadontotte egy foldrenges, mint nemreg aquilat. az ujjaepites soran pedig nem igazan a "bajos kisvaros" hangulatot helyeztek eloterbe. azert nem egy dunaujvaros, de egy esetleges basilicatai kirandulas soran a regiokozpontot nyugodt szivvel ki lehet hagyni, 20-30 kilometeres korzetben van 5-6 masik varoska, amiket erdemesebb megtekinteni.

de van egy nagy elonye: a legnyugodtabb "deli" "nagyvaros", gyakorlatilag eroszakmentes.

ON

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.18. 16:23:15

@Pályaelhagyó autóversenyző: Amióta Bariba van repülő, azóta tudom, hogy Materát látni fogom. Itt egy poszt Materáról: olaszforum.blog.hu/2009/01/16/title_67143

Egy Samp-drukker barát volt itt, s beszámolója szerint valami hasonló épül(t) L'Aquila gyanánt. New town, mondják rá. Köszi a röpke beszámolót, máris többet tudok a déliekről!

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.12.18. 17:15:35

@mbemba: hat igen, bariba egesz jo a menetrend, egy hetvege alatt le lehet tudni materat + leccet + alberobellot meg mondjuk barit.

3-4 embernel mar a (kint) berelt auto is jo alternativa lehet a vonat helyett...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.18. 17:19:07

@Pályaelhagyó autóversenyző: Nem vagyok autós. Alberobello - túl azon, hogy fenomenális neve van:) - mit tud?

De engem Matera érdekel igazán. Ott voltál?

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.12.18. 18:04:33

@mbemba: alberobello: trullik. meg jobb, nemigaz? egy csomo koteteju haziko, unesco vedett ez is, mint a sassik. guglizd le!

voltam materaban, szerintem egy nap eleg oda. (de bevallottan nem vagyok egy nagy romrajongo) szept egyik borongos hetvegejen voltunk, nem volt szinte senki. "messze" van a nemzetkozileg hires udulohelyektol, igy egyelore nincs akkora tomeg. (nyaron azert gondolom van)

van delen is egy csomo latnivalo, de azert ertheto, h az emberek inkabb az eszaki varosokat latogatjak, ha mar olaszorszagba mennek... (plusz roma, napoli, sicilia)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.18. 18:30:48

@Pályaelhagyó autóversenyző: A látvány megvan, de nem tudtam, hogy hol vannak. Én sokkal jobban vágyok délre, mint északra, ehhez képest majdnem mindig északon, s középen kötök ki.
Kösz! :)
süti beállítások módosítása