Olasz fórum

Olasz fórum

Gasperiniék a Stadio Silvio Piolában (tippelde)

2011. szeptember 20. - Pietro87

Hétközi fordulót rendeznek a Serie A-ban, elsőként az Inter látogat ma este a Novarához. Aztán szerdán lesz még nyolc találkozó, majd egy Roma - Sienával zárnak a csapatok.

Novara – Inter
Vajon meddig tűri még el Moratti ezt a helyzetet, ami a csapat körül kialakult? A sajtó szerint Gasperini nyaka körül egyre szorul a hurok és egy esetleges újabb nyeretlen meccs végleg megpecsételhetné a sorsát. Silvio Piola fiaitól mondanom sem kell, hatalmas bravúr lenne a pontszerzés.
Milan – Udinese
4-4 nem hiszem, hogy lesz, de az izgalmakban gazdag meccs még így is meglehet. Újabb kontracsapattal néznek farkasszemet a Rossonerik, hiszen Di Nataleék eme taktika egyik legjelesebb képviselői Itáliában. Bőven a hazaiak az esélyesek, de a keretük még most is foghíjas és fáradt lesz. Talán 1-2 sérült visszatérhet.
Cesena – Lazio
Két rosszul rajtoló együttes csap össze a Dino Manuzziban. Rejáék edzőtáborba vonultak, valószínűleg rendezték soraikat, így tiszta fejjel vágnak bele a cesenai kalandba. Mutuék még nem szereztek idén pontot, tehát őket is fogja fűteni a bizonyítási vágy. Parázs csata várható.
Chievo – Napoli
A Milan legyőzésével hirtelen a sajtó középpontjába kerülő délieket biztos kirázza a hideg, ha a Chievo ellen kell kifutniuk a pályára. A veronaiak mumusai a Napolinak, most sem tehető be ez a meccs egyértelmű 2-esbe. Fordulni fog a kocka: a Napolinak ki kell nyílnia, ellenben a Chievo kontrákra fog építeni. 
Fiorentina – Parma
Itt Gilardino dőlt ki kb. egy hónapra, amott Giovinco kapott butaságért piros lapot az előző forduló utolsó perceiben. A violák, ha nem nyerik meg ezt a meccsüket, mondanom sem kell, megint elrontják a rajtjukat rendesen.
Genoa – Catania
Malesani fiai bravúrgyőzelmet írhatnak fel a dicsőségfalukra – a Laziot verték az Olimpicoban. Könnyen repülőrajtot vehetnek egy esetleges sikerrel, aminek köszönhetően megszilárdítanák felsőházi helyezésüket. Az esély adott, ugyanis a Catania nem muzsikál jól, ha el kell hagyniuk Szicíliát.
Juventus – Bologna
Nagy szám lenne, ha a nulla pontos Bologna megtréfálná a Zebrákat az új stadionjukban. Tavaly egyébként nyert Torinóban a Rossoblu. Conteék nem sziporkáztak múltkor, ellenben újabb 3 pontot zsebeltek be, de nem hinném, hogy abban az atmoszférában pont a Bologna lenne az első pontrabló csapat.
Lecce – Atalanta
Talán ez lesz a forduló legérdektelenebb mérkőzése, leszámítva a két gárda szurkolóit. Nagy meglepetésre a déliek elhozták a 3 pontot a spagettisektől, míg az Atalanta megbirkózva az irdatlan mennyiségű esővel, na meg a Palermóval, zsebében győzelemmel indul útnnak.
Palermo – Cagliari
Szigetlakók derbijét – egyébként nem tudom van-e ilyen elnevezés – rendeznek Szicíliában. A Palermo eddig kétarcú csapat, a szárdok ellenben nagyon magabiztosnak tűnnek. Talán a hazai pálya a rózsaszín sasoknak kedvezhet.
Roma – Siena
Ugyanaz, mint Gasp: irtózatosan szüksége van Luis Enriquének egy győzelemre, hogy csillapodjanak a kedélyek. Erre most van sanszuk, hiszen otthon játszanak, ráadásul egy újonccal szemben. Azonban nem szabad lebecsülni a kis toszkánokat – szeretik borítani a papírformát.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr493239918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gila11 2011.09.20. 00:50:21

kedd:
Novara-Internazionale 0-2
szerda:
AC Milan-Udinese 1-0
Cesena-Lazio 1-2
Chievo-SSC Napoli 1-1
Fiorentina-Parma 2-1
Genoa-Catania 1-0
Juventus-Bologna 3-1
Lecce-Atalanta 1-2
Palermo-Cagliari 2-0
csütörtök:
AS Rome-Siena 1-0

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.20. 08:12:20

@Gila11: Komolyan ennek még nem néztem utána, köszi. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.20. 08:57:43

Novara-Internazionale 1-2
Milan-Udinese 1-1
Cesena-Lazio 1-1
Chievo-Napoli 1-2
Fiorentina-Parma 2-0
Genoa-Catania 2-0
Juventus-Bologna 3-0
Lecce-Atalanta 1-1
Palermo-Cagliari 1-1
Roma-Siena 2-0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.20. 09:06:35

De jól jön a Romának a Siena!:) Ugyanakkor engem meglep, ami Róma másik felében van: hogy miért kell Rejába belekötni? Szerintem a tavalyi eredményeket nehezen érte volna el más emberrel a Lazio. És ennyi bizalom ne legyen a szurkerekben... Nem tudom, hogy hányan elégedetlenkedtek, de olvasom, hogy Reja lemondott volna.
Ugyanez - kicsit érthetőbb - Gasperinivel. A tavalyi Udine első öt-hat meccséből egy pontot szerzett. Példa kellene legyenek, szerintem!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.20. 09:15:16

@mbemba: A Rejás dolgot én sem értem. Szerintem a szurkolók már nagyon ki vannak éhezve egy sikerre, és látva ezt a rossz rajtot, pont az edzőt találták meg. Nem is volt jó a viszony edző és szurkoló között. Szerintem is ki kell tartani Reja mellett, jobb az állandóság.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.20. 09:17:48

Novara-Internazionale 0-2
Milan-Udinese 1-2
Cesena-Lazio 1-1
Chievo-Napoli 2-3
Fiorentina-Parma 2-0
Genoa-Catania 3-1
Juventus-Bologna 2-0
Lecce-Atalanta 0-1
Palermo-Cagliari 2-1
Roma-Siena 1-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.20. 22:53:32

Sima Novara-győzelem az Inter ellen: 3-1. Nem lehetett látni, hogy Gasperini megmentéséért játszik a csapat.
Meggiorini a vezető gól szerzője Inter-nevelés. Benne volt abban a Genoa-Inter bizniszben, amelyikkel Milito és Motta az Interhez került. Akkor Gasperini a Genoa edzője volt.

Itt a statisztika: it.eurosport.yahoo.com/calcio/serie-a/2011-2012/novara-inter-467251.html

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.21. 22:54:11

Fura egy érzés ez! Chievo-Napoli 1-0.
Egy nápoly ma viszont jól teljesített, egy ex-nápolyi: Portanova a B-ben a Nápolyé volt.

A Chievo középpályáján sokan megállnak még. Hetemaj, Cruzado, Bradley mind új igazolások, s mind elképesztő jók, mármint harcosak, rámenősek, s tudnak előre is játszani. Rigoni ugyanebből a fajtából való.

A Nápolyból is fociztak jól, méghozzá sokan: Gargano, Aronica, Maggio. Így most ők ugranak be.
Fideleff nagyon bagyot hibázott a gólnál, pedig addig nagyon jó volt. Aztán teljesen elbizonytalanodott.

Még annyit, hogy a Chievo akkor rúgta a gólt, amikor a pályán volt Hamsik, Cavani és Inler is.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.21. 23:54:20

@mbemba: Szép volt ez a Chievótól. Sajnos a játékunk is olyan volt, amilyen a stream: szaggatott! Mazzarri már túlment 1 ponton: ennyit senki ellen nem lett volna szabad rotálnia. Fideleff nyakába meg kár varrni a vereséget, mert a főbűnös Mazzarri. Ez a Tridente nincs összeszokva sehogysem. A 2. félidőben nagyon visszaestünk, kár érte. Öröm az ürömben, hogy senki sem nyert az élbolyból. Még izgalmasabb lett a bajnokság és mindig más vezeti a tabellát. Élen a Genoa.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.09.22. 01:31:12

@Pietro87: Ha megmondod nekem, jelenleg mi is az élboly, kalapot emelek. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.22. 19:08:42

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A 6 pontosakra gondoltam, bár onnan csak a Juvét kell komolyan venni. De tény, még nem helytálló ez a kifejezés. :)
süti beállítások módosítása